Over de Nederlandse Padelbond (NPB)

De Nederlandse Padelbond (NPB) heeft 100% passie voor padel. De NPB wil niets liever dan padel in Nederland promoten en de eigenheid van de sport uitdragen. De NPB bevordert de mogelijkheden om padel te beoefenen. Met eigen competities, toernooien, clubs, opleidingen en lifestyle. De NPB verbindt de spelers en padelclubs.

De NPB is in 2011 opgericht. Lees meer over de geschiedenis van de NPB.
De activiteiten van de NPB zijn not-for-profit en worden bekostigd uit ledenbijdragen, sponsoring en giften.

De NPB is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder dossiernummer 51328763.

Wie zijn wij?

De Nederlandse Padelbond zet zich vol passie in voor leden, padelspelers en padelclubs in Nederland. Wij stellen ons graag aan je voor.

Jan Zeilstra (voorzitter 2020-heden)

Sportfanaat in hart en nieren. Ervaren ondernemer en bestuurder met bedrijfskundige achtergrond. Bouwt graag aan organisaties en een professionele structuur in snel groeiende omgevingen.

Bart Keuper (secretaris)

Nieuwste aanwinst in het bestuur (2019). Sportief, gedreven, ambitieus en veel ervaring in de politiek. Neemt de rol van Jan Zeilstra als secretaris over.

Paul Beduel (penningmeester)

Kent de uitdaging: de NPB verder te professionaliseren op financieel gebied. Padel geeft energie, aldus deze actuariële en financieel expert.

John Bouma (technische zaken)

Padelliefhebber sinds 2016. Sterk analytisch vermogen en doortastend. Houdt de lange termijn daarbij scherp in de gaten.

Peter Bruijsten (algemeen bestuurslid / bondsbureau)

Peter is NPB-bestuurder geweest van 2013-2017. Kent de organisatie door en door. De eerste jaren als PR- en clubmanager, in 2017 een jaar penningmeester a.i. en vanaf 2018 te vinden in het bondsbureau.

Commissies van de NPB

Internationale betrekkingen: Norberto Nesi

Norberto groeide op in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en kwam daar al op jonge leeftijd in aanraking met de padelsport. In 2003 verhuisde hij naar Nederland, waar hij in 2007 opnieuw aan het spel verslingerd raakte toen de eerste Nederlandse padelbaan geopend werd. Sindsdien is hij vol passie en energie bezig met de verspreiding van padel in de Benelux. Grondlegger van de NPB (2011) en voorzitter (2011-2019).

Communicatie advies: Marjolein Pronk

Marjolein zet haar communicatiekennis graag in om padel in Nederland meer bekendheid te geven. De sport groeit en de zichtbaarheid van de NPB groeit mee. Samen maken we padel groot.

Regiopromotors

Regio Noord-West: Jeroen Havinga regionoordwest@padelbond.nl
Regio Zuid-West: Dave Kok, Ivo van Dijk regiozuidwest@padelbond.nl
Regio Midden: Tycho Vergeer, Femke Fennema regiomidden@padelbond.nl
Regio Noord-Oost: Marc Beunk, Rutger Haven regionoordoost@padelbond.nl
Regio Zuid: Bjorn Boumans , Peter Slangen regiozuidoost@padelbond.nl

Accommodatie

Iwan ter Huurne. Weet alles van padelbanen. Iwan is te bereiken via bondsbureau@padelbond.nl

Jeugd

Ewan Watson, jeugdbondscoach

Veteranen

Bondsbureau

Competitie

Gerco Wicherson
Caroline Neimeijer
Harald de Vries

Opleiding

Technische Commissie

Technische Commissie

John Bouma (voorzitter)
Norberto Nesi
Pjotr van Dalfsen (bondscoach heren)
Ewan Watson (Bondscoach dames & bondscoach jeugd)

NPB demo-team

Pjotr van Dalfsen

Kascommissie 2020

Pim van Zuilekom
Jack Laanen

Toernooien coördinator

Bondsbureau

Sponsoring

Jeroen Havinga – Official Padel Rebel

Geschillen

David Horat
Sabin Tigu

Scheidsrechter commissie

David Horat
Peter Dirksen
Martin Monfils

Bondsbureau

Peter Bruijsten
Mathijs ter Haar

Commissie van advies

De leden van de commissie van advies zijn padelprofessionals, die vrijwillig de ontwikkeling van padel in Nederland ondersteunen:

Lucas Eslava:

Lucas was tussen 2008 en 2010 professioneel padelspeler, behorende tot de top 25 in de wereld. Hij is directeur van LyG Sports, een management- en exploitatiebedrijf van padelfaciliteiten in Spanje. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de padelwereld als speler, coach en manager.

Jorge Nicolini:

Jorge wordt beschouwd als een van de goeroes van de padelsport. Sinds de jaren tachtig heeft hij strategieën, tactieken en technieken ontwikkeld die vandaag de dag de basisbeginselen van padel vormen. Voorheen professioneel padelspeler, tegenwoordig coach. Manager van padelfaciliteiten in Argentinië, instructeur en certificatie-expert bij de prestigieuze Argentijnse padelbond. In de laatste dertig jaar heeft hij meer dan 10.000 padelcoaches gecertificeerd.

De NPB is er voor jou!

De NPB nodigt je uit om te profiteren van haar kennis, ervaringen en internationale netwerk.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Padel. Lifts you up