Accommodatievoorschriften

De keuze is gemaakt: ook jouw club wil padelbanen. Bij de aanleg van padelbanen komen veel vragen en keuzes af op de vereniging of het commerciële centrum. Dat vergt veel kennis en tijd. De NPB kan je daarbij helpen.

Geïnteresseerd in deze (betaalde) dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Voorbereiding aanleg padelbanen

Bij de voorbereiding is het belangrijk de juiste keuze te maken. Veel keuzes hebben een grote invloed op de levensduur en kwaliteit van de padelbanen. Maar padel is een sport met vele mogelijkheden. Om deze allemaal goed te benutten, zijn ook de keuzes voor de kooi, het type kunstgras en het type fundering (onder het kunstgras) van wezenlijk belang. De NPB heeft op een paar punten een uitgesproken mening. Zie hiervoor onze accommodatievoorschriften.

Eisen aan banen voor toernooien

Wil je in de toekomst je accommodatie beschikbaar stellen voor een NK? Houd er dan rekening mee dat we zullen meewegen in hoeverre onze adviezen zijn opgevolgd.

Voor reguliere competities en (open) toernooien moeten de banen aan de normen voldoen. Of u onze adviezen heeft opgevolgd doet in dit verband niet terzake.

Graag lichten we persoonlijk toe waarom de NPB tot bepaalde adviezen is gekomen. We beseffen dat we daarbij vooral kijken naar de sport. Daarom gaan we een discussie niet uit de weg en denken met je mee om tot de meest passende oplossing voor een vereniging of centrum te komen.

Reclame en veiligheidsglas

Reclame levert voor veel padelverenigingen en padelcentra extra inkomsten op. De NPB raadt aan om reclame laag op de ruiten aan te brengen of op het metalen gedeelte boven en naast het glas. Een reden hiervoor is om het zicht voor toeschouwers op padel goed te houden. Er is echter nog een belangrijke, vaak onderbelichte reden. Die gaat over veiligheid.

Telefonische ondersteuning

Voor telefonische ondersteuning neem je contact op via 06-23 49 57 78.
Voor overleg ter plaatse kan je terecht bij onze regiopromotors.

Bovenstaande dienstverlening is kosteloos voor verenigingen en commerciële centra, die zijn aangesloten bij de NPB.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze verdergaande dienstverlening? Neem dan contact met ons op via bondsbureau@padelbond.nl

Vrijheid en plezier

Plezier op de baan en beperking van regelgeving staan bij ons voorop. Daarom verplichten wij je niet de padelbanen te laten keuren. Deze vrijheid laten we aan iedere vereniging, club of ondernemer. Het is raadzaam om tijdens de realisatie te controleren of de aannemer conform afspraak de werkzaamheden uitvoert.

Ondersteuning tijdens aanlegtraject?

Heb je behoefte aan ondersteuning tijdens het aanlegtraject? Dan kun je uiteraard contact opnemen met de NPB. Veel dienstverlening is al inbegrepen bij het lidmaatschap. Andere zaken kan je optioneel bij ons of derden afnemen. Aan jou de vrijheid. Daar gaat het ons om.

Veel plezier!

Padel. Lifts you up