Vanaf 11 mei mag padel weer!

Goed nieuws vandaag voor alle tennis- en padelspelers, verenigingen, tennis- en padelcentra en leraren. Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd t/m 18 jaar mogen nu ook alle volwassenen vanaf 11 mei weer de buitenbaan op.

Dat betekent dat tennis en padel voor iedereen vanaf 11 mei weer mogelijk is onder bepaalde voorwaarden. Daarbij moeten we ons uiteraard ook houden aan de inmiddels bekende hygiënemaatregelen van het RIVM, dus anderhalve meter afstand en bij klachten thuis blijven. Het clubhuis blijft vooralsnog gesloten tot 1 september.

Richtlijnen

De afgelopen week hebben veel verenigingen en leraren laten zien hoe tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving goed uit te voeren is.

Met de richtlijnen, het stappenplan en de posters in de Corona Toolbox konden verenigingen en leraren veilig en verantwoord aan de slag en is tennis en padel voor de jeugd t/m 18 jaar vanaf 29 april op veel verenigingen opgestart.

De KNLTB en NPB werken aanvullende richtlijnen voor het tennis en padel voor volwassenen verder uit en zal deze ter goedkeuring bij NOC*NSF en VWS neerleggen. Daarna komen we zo snel mogelijk met informatie over de stappen die verenigingen moeten nemen richting de gemeente en vullen we de Corona Toolbox aan, zodat verenigingen, tennis- en padelcentra en leraren zich kunnen voorbereiden. Het betreft de outdoor locaties.

Zie ook: https://www.nlpadel.nl/nieuws/2020/5/vanaf-11-mei-mag-iedereen-weer-meedoen/ 

Ga voor meer informatie over de verschillende stappen die de aankomende maanden genomen kunnen worden naar: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/06/vermijd-drukte-houd-15-meter-afstand

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.