Vriendschappelijk internationaal veteranen toernooi succesvol verlopen

Afgelopen weekend (6, 7, 8 maart) organiseerde de Nederlandse Padelbond een vriendschappelijk veteranen toernooi. Dit toernooi werd gespeeld op de banen van La Playa in Rijswijk.

Opzet

Tijdens dit weekend zijn er twee ‘toernooien’ gespeeld. Naast de teams uit Nederland kwam er ook een team uit Bilbao, Spanje. In het eerste toernooi, dat werd gespeeld op vrijdagavond en zaterdagochtend, namen de spelers het op tegen hun leeftijdsgenoten. Teams bestaande uit 2 koppels (4 spelers), speelden in een poule van 3 teams. De teams die na 2 ontmoetingen (4 wedstrijden) de meeste punten behaalden waren de volgende teams:

45+: Jon Garcia Ariño, Alfredo Garcia, Danill van Dijk, Mathijs ter Haar

50+: Rubén Monzón, Javier Ancín, Javier Barrido, Erik van der Spek

55+: Hein Westermann, Ronald Jansen, Robert den Dunnen, Berend Betz

Het tweede toernooi werd gespeeld op zaterdagmiddag en zondagochtend. Er werd gespeeld in 2 poules van 3 teams. Een team bestond uit 6 spelers, 1 koppel 45+, 1 koppel 50+ en 1 koppel 55+. In een ontmoeting met een ander team werd er door elk koppel een wedstrijd gespeeld. De nummers 1  van de poule gingen naar de finale, de nummers 2 van de poule speelden om de derde plaats en de nummers drie van de poule om de 5e plaats. Deze wedstrijden werden op zondag gespeeld. De eindposities waren als volgt:

1e: Bilbao 2

2e: Bilbao 1

3e: Nederland 1

4e: Nederland 2

5e: Nederland 3

6e: Nederland 4

De NPB dankt alle spelers voor hun deelname en inzet tijdens dit weekend. Ook het team uit Bilbao wordt bedankt voor hun komst.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.