Toernooi kalender

Weet jij al welk toernooi je gaat spelen? Een overzicht van alle toernooien kun je vinden in de toernooikalender. Er worden wekelijks nieuwe weektoernooien, weekendtoernooien en dagtoernooien aan de kalender toegevoegd. Want als padelliefhebber ben je natuurlijk korte, compacte en aantrekkelijke toernooien gewend.

Triple Double Competitie

De afgelopen weken is gebleken dat er behoefte is aan een padelcompetitie die eerder start in het seizoen. Daarom is het vanaf nu mogelijk om jouw vereniging of padelcentrum in te schrijven voor de Triple Double competitie. Deze competitie vindt plaats op vijf zondagen van 29 maart t/m 26 april, met inhaaldagen op 3 en 10 mei.

De Triple Double competitie in het kort:

  • Drie spelers per team
  • Drie partijen: koppels A en B, B en C en A en C spelen ieder een partij
  • Iedere spelers speelt twee partijen
  • Per thuisspelend team heb je 1 baan nodig, gedurende 3 speelronden
  • Partijen worden gespeeld om twee gewonnen sets, met bij gelijke setstand een supertiebreak (t/m 10 punten) als beslissende derde set
  • Iedere gewonnen partij telt als 1 punt
  • Dames en heren spelen met en tegen elkaar gemengd

De inschrijving voor de Triple Double competitie sluit op 29 februari en gaat alleen door als er voldoende inschrijvingen zijn. Hierbij zijn gelijkwaardigheid van teams en reistijd belangrijke criteria. Inschrijven voor de competitie kan via MijnKNLTB. Geef bij de teamopgave ook de spelers op, zodat er een goede competitieverdeling op basis van speelsterkte gemaakt kan worden.

Voorjaarscompetitie

Het enthousiasme voor de voorjaarscompetitie Padel is groot. Inmiddels hebben ruim 100 verenigingen of padelcentra zich ingeschreven, waardoor er op dit moment meer dan 560 teams deelnemen aan de competitie. Dit is ook meteen goed nieuws voor de spelers, meer teams betekent namelijk minder reistijd en meer kans op gelijkwaardige tegenstanders. De competitie start op 22 mei en duurt 5 weken. De inschrijving is verlengd tot 29 februari.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.