Terugblik EK Padel

Afgelopen week speelden de nationale teams op de EK’s Padel in Rome en Lissabon. Zoals eerder aangekondigd, nam Nederland deel aan twee EK’s. Kijk voor de dagelijkse updates  op onze social media.

Lissabon

Het team in Lissabon werd ingedeeld in een poule met Zweden, Kroatië en Tsjechië. Door overwinningen op Tsjechië en Kroatië, beide met 3-0 en een nederlaag tegen Zweden werd Nederland 2e in de poule. Hierdoor mochten de heren in de kwartfinale aantreden tegen grootmacht Spanje. Een mooie ervaring voor de spelers om tegen deze wereldtoppers te spelen.

Voor plek 5 t/m 8 werd er gespeeld tegen Zwitserland. Hier werd met 3-0 van gewonnen. Voor plek 5/6 won Nederland met 2-1 van Polen. Dit betekent een 5e plek voor de heren.

Rome

Dames

De dames werden ingedeeld in een poule met Rusland en Italië. Nadat er eenvoudig werd gewonnen van Rusland met 3-0, ging het in de wedstrijd tegen Italië om de groepswinst. Helaas bleek Italië net een maatje te groot, het werd 2-1.

In de halve finale speelden de Nederlandse dames tegen Frankrijk. Er werd met 3-0 verloren van de latere kampioen. In de strijd om het brons verloor Nederland met 2-1 van Groot-Brittannië. Hierdoor eindigen de dames als 4e.

Heren

De heren werden ingedeeld in een poule met Litouwen en Frankrijk. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Litouwen. Tegen Frankrijk werd gespeeld voor een plek in de halve finales. Helaas bleken de Fransen een maatje te groot, het werd 3-0.

Nederland mocht strijden om plek 5 t/m 8. Door een 2-1 overwinning op San Marino werd er op de laatste dag gespeeld om plek 5/6 tegen Litouwen. In tegenstelling tot de overwinning in de groepsfase werd er nu met 2-1 verloren. Dit betekent een 6e plaats voor de heren.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond vertegenwoordigt padel in Nederland en is lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.