Terugblik EK veteranen

Afgelopen week speelde het nationale veteranenteam op het eerste EK voor veteranen in Bilbao, Spanje. Beide teams werden 2e van Europa!

Prestatie

Een zeer knappe prestatie, zowel het nationale veteranen heren als damesteam won in de halve finale van het als tweede geplaatste Portugal. In de finale was Spanje te sterk. In de poule fase was Nederland o.a. te sterk voor buurland België, Ierland en Finland.

Veteranen categorie

Wist u dat dit eerste EK veteranen werd georganiseerd op initiatief van de Nederlandse Padelbond? Het was (voormalig) veteranen coördinator Pjotr van Dalfsen die in 2016 veteranendagen organiseerde in verschillende categorieën en interlands opzette. De FIP zag het grote succes van deze groep veteranen, die met veel passie, plezier en enthousiasme padel omarmde. Op het WK in 2018 kwamen liefst 16 landen samen om samen te strijden voor het wereldkampioenschap. Op dit EK streden acht Europese landen om de titel.

Met gepaste trots presenteert en stimuleert de NPB de veteranen heren en dames. Zij zijn re-energized door het padelvirus.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond vertegenwoordigt padel in Nederland en is lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.