Poule indelingen EK Padel

De lotingen voor de Europese Kampioenschappen Padel zijn geweest. Zoals eerder aangekondigd, neemt Nederland deel aan twee EK’s. Naast de sportieve doelstellingen, inspireren deze internationale evenementen onze spelers om zich te meten met de beste spelers van Europa. Deze ervaringen nemen zij terug naar Nederland en brengen dat over aan andere spelers.

Beste versie
Alle landen vaardigen hun beste teams af om op de baan te strijden voor het hoogst haalbare. De Padelbond nodigt de spelers uit om de beste versie van zichzelf te laten zien. We zijn trots op deze spelers, die het een eer vinden om voor Oranje uit te komen. Hopelijk kunnen de teams net zulke goede prestaties neer zetten als de jeugd onlangs op het WK en de veteranen die deze week in Bilbao het EK voor veteranen spelen!

Poule indeling

Het nationale herenteam dat zal deelnemen aan het EK in Lissabon (EPA) is in de poule gekoppeld aan Zweden, Tsjechië en Kroatië.

De loting voor het nationale heren- en damesteam dat deelneemt aan het EK in Rome (FIP) is nog niet bekend.

De nationale teams vliegen op a.s. zondag 3 november naar Lissabon en Rome. De eerste twee landen van de poule strijden om de plaatsen 1 t/m 8, de overige landen strijden om de plaatsen daaronder.

Sponsoren

De nationale teams zijn nog op zoek naar financiële sponsoren. De NPB is zeer verheugd met kledingsponsor Lacoste.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.