Veteranen naar EK Padel

De nationale veteranen selectie vertrok gisteren naar Bilbao (Spanje) voor deelname aan het 1e Europees Kampioenschap voor veteranen. Er wordt bij de heren gespeeld in de categorieën 45+, 50+ en 55+. Bij de dames wordt er gespeeld in de categorieën 40+, 45+ en 50+. De selectie werd onlangs bekend gemaakt door de bondscoach.

Loting

De Nederlandse heren zijn ingedeeld in een groep met België, Finland en Spanje. Maandag 28 oktober speelt Nederland de eerste interland tegen België.
De andere poule bevat Portugal, Ierland, Noorwegen en Duitsland. De eerste twee in de poule spelen om het Europees Kampioenschap en plek 2, 3 en 4. De nummers drie en vier in de poule spelen om plek 5-8.

De Nederlandse dames zijn ingedeeld in een groep met Denemarken, Ierland en Spanje. De andere poule  bevat België, Noorwegen en Portugal.

Daarnaast wordt er een koppel toernooi georganiseerd met alle deelnemende koppels, het schema is hier te vinden.

Ambassadeurs

Naast de sportieve ambities op het EK, dienen de nationale (veteranen) teams een ander doel: het creëren van padel helden en ambassadeurs, wat de breedtesport ten goede komt. Deze veteranen nemen hun sportieve ervaringen mee terug naar Nederland en delen hun kennis met (nieuwe) padelspelers.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.