Terugblik WK Jeugd

Afgelopen week speelde het nationale jeugdteam voor het eerst het WK voor jeugd. Een primeur waar de Padelbond erg blij mee is. Het 12e door de Internationale Padel Federatie (FIP) georganiseerde Wereldkampioenschap voor jeugd werd een feest voor onze kersverse jeugd internationals. Nadat de selectie al op Schiphol in het Oranje verzamelde, kleurde Castellón én de sociale media ook in onze nationale kleur oranje.

Jongens

De jongens waren ingedeeld in een poule met Argentinië, Engeland en Italië. Er werd verloren van Argentinië en Italië, en gewonnen van Engeland. Met deze derde plek in de poule mocht Nederland gaan strijden voor de plaatsen 9 t/m 16. Door overwinningen op Uruguay, Japan en Zweden werd een hele mooie 9e plaats behaald.

Meiden

De meiden werden ingedeeld in een poule met Portugal en Amerika. Na een stroeve start tegen Portugal werd er gewonnen van Amerika. Met deze tweede plaats in de poule ging Nederland in de kwartfinale spelen tegen Argentinië. Zij bleken helaas een maatje te groot. In de strijd om de plaatsen 5 t/m 8 wist het meidenteam knap te winnen van Zweden en Brazilië. Hiermee behaalden zij een hele eervolle 5e plaats.

Met beide prestaties hebben onze jeugdspelers padellend Nederland zeker op de kaart gezet. Vijfde van de wereld, dat leek vooraf onhaalbaar. De spelers en speelsters zijn boven zichzelf uitgestegen en hebben fantastische resultaten behaald. Daarnaast was de sfeer uitstekend. De Padelbond hoopt dat de selectie door blijft spelen en anderen inspireert met hun padel virus.

Sponsoren

De Nederlandse Padelbond bedankt alle sponsoren die een bijdrage hebben geleverd aan de droom van de spelers. Dankzij hen hebben de spelers een onvergetelijke week meegemaakt die zij zich voor altijd zullen herinneren. Rusland Expert, Jako Sportkleding, Indatables, Enrgy in Business Group, Peukie Beachclub en Pure 32.

Ouders

Speciale dank gaat uit naar alle ouders die aanwezig waren tijdens het toernooi. Zij hebben de kinderen vaak van park naar park gereden en hebben de teams elke dag weer opnieuw gesteund vanaf de kant. Zonder hen was het niet gelukt om er zo’n fantastische week van te maken. Natuurlijk ook dank aan bondscoach Ewan, assistente Milou en chef de mission Mathijs.

Foto’s

Kijk voor overige foto’s en verslagen per dag op de Facebook pagina van de Nederlandse Padelbond.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond vertegenwoordigt padel in Nederland en is lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.