Hoofdklasse competitie

Afgelopen weekend werd de competitie voor hoofdklasse teams gespeeld op de banen van La Playa in Rijswijk. Zes teams streden om het landskampioenschap. Nadat er op zaterdag in twee poules van drie werd gespeeld voor een plek in de finale, werden op zondag alle posities uitgespeeld, waardoor elk team drie wedstrijden heeft gespeeld.

In een spannende finale won Team Gutierrez met spelers uit Groningen, Joure, Utrecht en Amsterdam het team van Quick Padel uit Oldenzaal te verslaan. De finale kende een anti-climax door een vervelende blessure in de beslissende 4e partij bij een stand van 2-1 in het voordeel van Team Gutierrez. Daardoor kwam Quick langszij (2-2) en stond het ook gelijk in sets. Uiteindelijk zijn de games geteld en kwam Team Gutierrez als winnaars uit de bus.

Eindstand

  1. Team Gutierrez
  2. Quick Padel Oldenzaal
  3. Adidas Padel LTVL 1
  4. Padel Estate Club
  5. De Ramenlappers Groningen
  6. Padel Zwolle 1

Alle uitslagen zijn verwerkt in Setteo.

Het is de tweede keer dat de Nederlandse Padelbond een compacte competitie organiseert voor de hoogste categorie. In één weekend worden alle wedstrijden gespeeld en alle posities uitgespeeld. In het voorjaar is er gespeeld bij Padel Dam Amsterdam.

De najaarscompetitie voor de 1e, 2e en 3e klasse wordt gespeeld in zes weekenden en is in volle gang.

Foto’s

Quick Padel (links) vs Team Gutierrez

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.