Loting WK jeugd

Het Nederlandse jeugdteam neemt deze week voor het eerst deel aan het WK voor jeugd. Gisteren is het team bestaande uit 24 jongens en meiden vertrokken vanaf Schiphol naar Valencia.

Jongens

Nederland is ingedeeld bij de landen: Argentinië, Engeland en Italië.

Meiden

De Nederlandse meiden mogen het opnemen tegen Portugal en de USA.

Koppel toernooi

Naast het landentoernooi wordt er ook een koppel toernooi gespeeld. Alle Nederlandse koppels doen hier aan mee. Het koppeltoernooi start op maandagavond.

Houd voor alle uitslagen de Facebook pagina van de Nederlandse Padelbond in de gaten. Gisterenavond is volgende bericht op onze sociale media verschenen:

Dag 1 – Aankomst in Valencia

Na weken van voorbereiding vertrok het jeugdteam vandaag dan eindelijk vanaf Schiphol richting Valencia, voor deelname aan het 12e jeugd WK. Na een voorspoedige vlucht werden om 15:20 de eerste stappen op Spaanse bodem gezet. Vanuit het vliegveld zijn we, met een kleine vertraging, doorgereden naar de openingsceremonie. Na de opkomst van alle landen werd de loting voor het landen toernooi verricht.

Na afloop van de ceremonie zijn we naar de voetbalwedstrijd CD Castellón – SD Ejea gegaan. Halverwege de wedstrijd zijn we vertrokken naar het hotel, waar de koffers op de kamers werden gezet. Vervolgens hebben we genoten van een heerlijk buffet in het hotel.

De dag werd (natuurlijk) afgesloten op de padelbaan. Terwijl de coaches naar de coach meeting waren, hebben de spelers getraind bij Club Padel79.

Morgen staan de eerste teamwedstrijden op het programma. De jongens spelen in de middag (14:15 uur) tegen topland Argentinië.
De meiden spelen in de ochtend (10:15 uur) tegen Portugal.
In de avond begint voor (bijna) alle spelers het koppel toernooi.

Volg de Nederlandse padelbond op Instagram voor meer foto’s en video’s. Dank aan alle sponsoren:

#wjpc2019 #NPB #teamNL #jeugd #padel #IPF Jakosportkleding @ruslandexpert @indatables @enrgy Peukie Beachclub Pure32

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.