Nederlands jeugdteam naar het WK jeugd

Het Nederlandse jeugdteam neemt van 14 t/m 20 oktober deel aan het WK jeugd in Valencia, Spanje. Nederland is zowel bij de jongens als bij de meiden vertegenwoordigd met jongens en meiden in de categorieën t/m 14, t/m 16 en t/m 18 jaar.

Nadat de selectie bekend is gemaakt heeft het team meerdere keren met elkaar getraind. Tijdens deze trainingen heeft het team gebruik kunnen maken van padelballen die beschikbaar zijn gesteld door Passie voor Padel.

Teamfoto

Sponsoren

De Nederlandse Padelbond en het nationale jeugdteam danken alle sponsoren die hun steentje bijdragen aan deze droom van de spelers: Rusland Expert, Jako Sportkleding, Indatables, Enrgy, Peukie Beachclub en Pure 32.

Inspiratie

De Padelbond is trots om bij het 12e door de FIP georganiseerde WK jeugd aanwezig te zijn. De jeugd verdient alle aandacht, zij zijn de spelers van morgen. Een prachtige Nederlandse primeur om met liefst 24 gemotiveerde jongens en meiden op pad te gaan. Bondscoach Ewan Watson over het aanstaande WK: “Onze jongens en meiden hebben zeer goed getraind de afgelopen weken en zijn er klaar voor. Het enthousiasme spat er vanaf.”

Sommige Nederlandse spelers hebben wellicht minder padelervaring dan andere landen, maar dat deert Ewan niet: “Niet altijd het sterkste koppel wint, maar vaak juist diegene, die zich het beste aan de omstandigheden kan aanpassen. Onze jongens en meiden gaan ongetwijfeld veel ervaringen opdoen, zowel op als naast de baan in een ander land met een andere cultuur en hopelijk inspireren zij weer anderen jeugdspelers. Oranje boven!’.

Vertrek

Zondag 13 oktober vertrekt het team gezamenlijk vanaf Schiphol. Het team staat onder leiding van bondscoach Ewan Watson, assistent coach Milou Ettekoven en chef de mission Mathijs ter Haar. De Nederlandse Padelbond wenst het team veel succes!

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.