Toernooien circuit succesvol

Het sinds 2014 geïntroduceerde toernooien circuit wint elk jaar aan populariteit. Begonnen met minder dan een handvol toernooien, heden meer dan 30 toernooien in 2019.

In totaal zijn er tot nu toe 835 wedstrijden gespeeld in de toernooien van 2019. Tel daar de competitie bij op en dit aantal komt ver boven de 1000 wedstrijden. Dit betekent dat er al meer dan 3000 ballen (naar schatting) zijn gebruikt tijdens de toernooien en competitie dit jaar. De bekendste deelnemer is ongetwijfeld Arjen Robben geweest (tot nu toe). Er volgt in september het 1e jeugdtoernooi als voorbereiding op het WK Jeugd.

Ranking

De ranking wordt iedere donderdag automatisch bijgewerkt. De punten van vorig jaar worden dan van die week verwijderd en de nieuw behaalde punten worden toegevoegd. In 2019 verdienen spelers ook punten in de competitie.

Er komen nog enkele toernooien aan en in het weekend van 13-14-15 september start de najaarscompetitie.

FIP toernooien

Naast de NPB toernooien worden er ook een aantal FIP toernooien in Nederland georganiseerd. Tijdens deze toernooien zijn sinds kort ook punten te verdienen voor de wereldranglijst (World Padel Tour ranking). In Nederland was zelfs het allereerste toernooi waar dat kon. Er staan enkele Nederlandse spelers op de WPT ranglijst.

Scheidsrechters

Padel is een integere en sociale sport waarbij doorgaans zonder scheidsrechter gespeeld wordt. Toch is het noodzakelijk om voldoende kennis bij elk toernooi te hebben van A) de spelregels en B) toernooi regels & organisatie. Daarom heeft de Nederlandse Padelbond 12 nieuwe scheidsrechters opgeleid, die kunnen fungeren als toernooi directeur. De pagina wedstrijd padel bevat de toernooi regels.

Groei 2020

Volgend jaar groeit het toernooien circuit ongetwijfeld door. Wil je zelf een NPB toernooi organiseren op jouw club, of heb je ideeën of opmerkingen over het toernooien circuit? Contacteer de NPB gerust via bondsbureau@padelbond.nl.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.