Padel op de Europese Spelen in 2023

De Internationale Padel Federatie (FIP) heeft de kandidatuur van padel aangekondigd om opgenomen te worden als officiële sport bij de Europese Spelen van 2023. FIP voozitter Luigi Carraro sprak met Raffaele Pagnozzi, secretaris van de COE (European Olympic Committee) en Raffaele Chiulli, GAISF voorzitter.
De Europese Spelen, ook wel de regionale Olympische Spelen genoemd, worden in 2023 voor de 3e keer gehouden in Krakau, Polen. Voorgaande edities waren in Baku (2015) en Minsk (2019) waar meer dan 50 landen deelnamen, samen meer dan 4000 atleten.

Een stap voorwaarts richting de Olympische Spelen.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.