Jeugdbondscoach bekend

Met trots presenteert de Nederlandse Padelbond deze primeur: de allereerste officiële jeugd bondscoach is aangesteld: Ewan Watson.

De jeugd bondscoach is verantwoordelijk voor:

  • Opzetten en coördineren van het jeugdplan
  • Trainingen aan het nationale jeugdteam en en talentvolle potentiële jeugdinternationals
  • Opstellen trainingsprogramma’s  voor de opleiding jeugd padel instructeur
  • Selecteren spelers voor nationale jeugdteam
  • Het nationale jeugdteam
  • Een boegbeeld van de NPB

Achtergrond

De nieuwe bondscoach is Ewan Watson. Met zijn ruime ervaring in zowel training als coaching aan jeugd en zijn padel achtergrond, kijkt Ewan enorm uit naar deze nieuwe uitdaging: ‘Jeugd spelers hebben de toekomst. Zij vormen de spelers van morgen. Ik verwacht in de toekomst veel nieuwe padelspelers zonder tennis achtergrond, zij zullen de eerste lichting 100% padel spelers zijn. Aan mij de mooie opdracht om met de jeugd aan de slag te gaan als eindverantwoordelijke’.

Ewan wordt daarnaast toegevoegd aan de Technische Commissie.

Toename padelkids

In 2018 zijn er twaalf padel instructeurs opgeleid door Maximo Castellotte. De rol van de jeugd padel-instructeurs is om de verkregen kennis te gebruiken om jonge spelers aan te trekken naar de padelclubs en ze te helpen ontwikkelen als padelspelers. Deze kinderen zullen niet alleen hun vrienden meenemen naar de padelclubs, maar ook hun ouders en familie.

Jaarprogramma

Meer info is te vinden in het jaarprogramma.

Jeugd toernooien circuit

Clubs gezocht voor organisatie van jeugd toernooien. Meer info via bondsbureau@padelbond.nl.

padel

Afbeelding 1. Ewan Watson (foto: Paul van der Klei fotografie)

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.