Start voorjaarscompetitie 2019

Op 5 april start de voorjaarscompetitie weer. Er is een nieuwe speeldag toegevoegd: de vrijdagavond. Meer dan 20 teams hebben zich voor de vrijdag ingeschreven. Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe elementen ingevoerd die de competitie nog leuker maken.

 1. Vanaf nu krijg je punten voor gespeelde wedstrijden in de competitie. Dit is belangrijk om zo de ranking van spelers actueel te houden. Deze punten blijven een jaar ‘staan’ en moeten na 1 jaar worden verdedigd. Voor een volledige uitleg hierover verwijzen we naar ons onlangs gepubliceerde artikel wedstrijd padel. In onderstaande tabel staat aangegeven hoeveel punten je kunt verdienen door het spelen van wedstrijden.
 2. Nieuw is dat je dit jaar kunt spelen voor promotie en degradatie. De huidige indeling is hiervoor maatgevend. In het competitiereglement is aangegeven welke regels hierbij gelden en ook hoe dispensatie kan worden aangevraagd om bij de voorjaarscompetitie in 2020 in een andere klasse te kunnen spelen. Promoveren en degraderen doe je als team voor de voorjaarscompetitie 2020, ditzelfde geldt voor de najaarscompetitie.
 3. Dit jaar wordt de hoofdklasse niet op dezelfde data gespeeld als de overige competitie, maar in één weekend op 25 en 26 mei bij PadelDam in Amsterdam. De vier hoogst geplaatste teams worden gelijk toegelaten tot de kwartfinales en nog acht teams spelen op zaterdagochtend 25 mei voor nog vier plekken in deze kwartfinale op zaterdagmiddag.
 4. Op 15 en 16 juni wordt het finaleweekend georganiseerd waarvoor alle poulewinnaars worden uitgenodigd waarbij wordt gespeeld om het Nederlands Kampioenschap in jouw klasse. Dit NK wordt gespeeld bij de twee Houtense padelclubs LTV De Doordraaiers en Racket Centrum Houten. Wij zijn blij dat deze clubs ons de mogelijkheid geven.

De Nederlandse Padelbond wenst alle deelnemers plezier en succes, laat het weer ons goed gezind zijn. Lees ook hier het eerdere nieuws artikel over de competitie.
Padel. Lifts you up

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.

 • Competitie
 • Hoofdklasse
 • 1e klasse
 • 2e klasse
 • 3e klasse
 • Punten per gewonnen wedstrijd
 • 16
 • 8
 • 4
 • 2
 • Punten per verloren wedstrijd
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1