2e leden nieuwsbrief 2019

Beste leden,

De padelcompetitie staat voor de deur. Ruim 650 spelers nemen het tegen elkaar op. Hopelijk is het weer ons goed gezind. Elke speler verdient per wedstrijd punten voor de Nederlandse ranking.
De NPB zal aan alle spelers (licentiehouders) een digitale ‘wedstrijdpadel‘ nieuwsbrief sturen, met toelichting over competitie en toernooien circuit. Deelnemers van de competitie worden binnenkort separaat geïnformeerd.

Bondscoach dames

De vacature voor bondscoach van het nationale damesteam staat online.

Rolstoelpadel

Het nieuwsbericht over rolstoelpadel is gepubliceerd. Het toernooi vindt plaats in september bij De Doordraaiers in Houten.

ICT Coördinator

Harald de Vries heeft zich gemeld voor de functie van ICT coördinator en gaat hiermee beleidsmatig aan de slag. Daarnaast onderzoekt hij de alternatieven voor Setteo.

Bijeenkomst regiopromotors

Begin maart zijn de regiopromotors bij elkaar gekomen, samen met secretaris Bart Keuper. Deze bijeenkomst vindt elk kwartaal plaats om elkaar te helpen met padel promotie in de regio.

Engels gedeelte

Er is een Engels gedeelte op de website gekomen om niet-Nederlandstaligen het te vergemakkelijken om een licentie af te nemen.

Jeugd

Het nieuwsbericht over de nieuwe bondscoach jeugd wordt binnenkort gepubliceerd. We zoeken nog clubs voor jeugd toernooien.

FIP/GAISF

GAISF heeft FIP als observant geaccepteerd, zie dit nieuwsartikel van 08-02-2018. Om een volwaardig lidmaatschap te kunnen krijgen, moest de FIP deze 3 zaken bewerkstelligen:

  • Veranderen van initialen, daar FIP en IPF reeds gebruikt worden door een andere internationale sportbond.
  • Veranderen van telling, omdat huidige telling door tennis gebruikt word.
  • Een samenwerking vinden met de ITF.

De voorzitters van de FIP en de ITF hebben onlangs een vruchtbare afspraak gehad. Hierover volgt binnenkort een internationaal persbericht, waarbij beide partijen het volgende onderschrijven:
‘Padel en tennis zijn twee sporten en twee internationale sportbonden, beide verschillend en onafhankelijk.’

Daarnaast heeft men afgesproken dat de telling niet meer veranderd hoeft te worden. Hiermee is de samenwerking op het hoogste niveau begonnen en is GAISF hierover geïnformeerd.

Een belangrijke stap voorwaarts.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.