1e rolstoelpadel toernooi

De Nederlandse Padelbond organiseert het eerste officiële FIP/NPB rolstoelpadel toernooi ter wereld. In het weekend van 14/15 september zullen de deelnemers (heren/dames gemixt) het tegen elkaar opnemen op de banen van De Doordraaiers in Houten.

Adaptief padel

Zoals onlangs aangekondigd, heeft de Internationale Padel Federatie adaptief padel officieel erkend. Adaptief padel wordt gespeeld door mensen die op enige wijze te maken hebben met een beperking waardoor ze niet aan de reguliere competities of toernooien kunnen meedoen. Adaptief Padel kent verschillende categorieën en Nederland wil graag het eerste land in de wereld zijn die een officieel toernooi organiseert voor de afdeling rolstoelpadel.

Rolstoelpadel wordt al veel langer gespeeld, maar deze erkenning is een belangrijke stap voorwaarts voor het rolstoelpadel.

Doordraaiers Houten

De padelbanen van padelclub LTV Doordraaiers zijn geschikt voor rollers, de ingang van de baan is verbreed. Het park is goed bereikbaar en de club verheugt zich op de komst van dit toernooi. Bestuurslid Harry van Emmerik: “Ons park is rolstoel vriendelijk, het was dan ook een eis om de nieuwe padelbanen rolstoel toegankelijk te bouwen. We zijn blij dat in samenwerking met de Padelbond dit toernooi bij ons gespeeld gaat worden. Het toernooi is geschikt voor alle (sport) rolstoel spelers, met en zonder ervaring in padel”.

Toernooi directeur met ervaring

De club heeft Ronny van Langendonck en Sjoerd Gronsveld gestrikt als toernooi directeuren. Ronny heeft ruim 25 jaar ervaring in rolstoel sport, heeft een breed netwerk en heeft verschillende top-rolstoeltennissers professioneel begeleid. “Na 30 jaar fulltime op de tennisbaan te hebben gestaan, maak ik nu een rechtsomkeer en concentreer ik me volledig op padel. In België geef ik regelmatige workshops en clinics over rolstoelpadel en ik wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van rolstoelpadel.” Sjoerd Gronsveld heeft reeds ruimte ervaring als organisator van toernooien en leidt ook het NPB100 toernooi eind augustus op dezelfde club.

Inschrijven via Setteo.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.