Padelclub uitgelicht

De Nederlandse Padelbond is gestart met een nieuw rubriek: padelclub uitgelicht. Padelclubs worden een aantal vragen gesteld over hoe het gaat op de club en welke ervaringen zij hebben met padel. In deel 2 wordt Tennis- en Padelvereniging Topspinners uit Enschede uitgelicht.

1. Waarom is gekozen voor padel?

Er is in 2017 gekozen voor padel omdat er destijds een terugloop van het aantal leden te zien was. Om leden te behouden en nieuwe leden aan te trekken moest er iets bedacht worden. Uiteindelijk is er gekozen voor drie padelbanen, op de plaats van twee tennisbanen.

2. Wat zijn de plannen op het gebied van padel?

Op het gebied van padel zijn er verschillende plannen/activiteiten. Zo hebben wij dit jaar twee NPB100 toernooien en nemen we deel aan de voor-en najaarscompetitie. Binnen de club organiseren we sinds vorig jaar de jaarlijks padelmarathon. Er wordt dan 24 uur lang elk uur door andere mensen gespeeld op één of meerdere padelbanen. Daarnaast kunnen niet-leden met Pasen altijd gratis de padelbaan op om het eens te proberen.

3. Wat zou je graag willen toevoegen of veranderen in padellend Nederland?

Het mooiste zou zijn als er één competitie komt, waardoor alle clubs met padelbanen in Nederland tegen elkaar kunnen spelen in één competitie. Op dit moment speel je vaak tegen dezelfde clubs en heb je soms verre uitwedstrijden. Andere clubs uit de regio die niet bij dezelfde bond zijn aangesloten kom je op deze manier niet tegen. Dit is niet bevorderlijk voor de breedtesport van padel.

4. Wanneer is padel geslaagd op jouw club?

Op dit moment is padel al redelijk geslaagd op de club. Er wordt elke avond veel gespeeld en er worden verschillende activiteiten georganiseerd op het gebied van padel. Voor de toekomst zou het mooi zijn als de banen overdag ook vaker bezet zullen zijn. Als we zo blijven groeien als we nu doen, moeten we er over twee jaar zeker padelbanen bij hebben.

5. Wat zou je andere clubs willen meegeven?

Vooral in het begin is het belangrijk dat je een groep van enthousiaste mensen hebt die de leden stimuleren om naar de padelbaan te gaan. Als iemand eenmaal op de baan heeft gestaan, komen ze vanzelf terug. Een goede enthousiaste padelleraar, en die hebben we, helpt daar zeker bij.

6. Wat vind je het leukste aan padel?

Het leukste aan padel is dat iedereen met elkaar op de baan kan spelen. Het maakt niet uit hoe oud je bent of welk niveau je hebt. Je hebt al snel leuke rally’s met elkaar.

Jouw club ook in de spotlight? Mail naar bondsbureau@padelbond.nl! 

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.