Jeugd toernooien circuit

Het succesvolle toernooien circuit (sinds 2014) wordt dit jaar uitgebreid met de eerste jeugd toernooien. De Padelbond zoekt clubs die dit willen organiseren op hun park. Het jeugd toernooien circuit wordt mede op initiatief van de ALV georganiseerd.

Categorieën

Er zal worden ingedeeld op niveau, om de leukste wedstrijden te krijgen. Er is gebleken dat leeftijd minder belangrijk is dan het niveau. Het voorstel is in ieder geval jeugd van 12 tot 18 jaar, te verdelen in drie categorieën:

  • onervaren spelers
  • ervaren spelers
  • wedstrijdspelers

Uiteraard kunnen we deelnemers samenvoegen, afhankelijk van deelname. Er wordt gemixt gespeeld, dus jongens en meisjes door elkaar. In eerste instantie willen we graag dag-toernooien organiseren, om reistijd te beperken. Deelnemers spelen minimaal 2 wedstrijden, met de derde set als supertiebreak.

Ranking

Alle deelnemers hebben een geldige licentie nodig en ontvangen punten voor de ranking. Voor de jeugdspelers is deze licentie gratis. De club kan wel inschrijfgeld vragen.

Clubs

Clubs kunnen zich melden voor de organisatie van deze jeugdtoernooien via bondsbureau@padelbond.nl.  Samen wordt gezocht naar de juiste data. Aanmelden kan via deze pagina.

Meer info op padelbond.nl/toernooien-circuit.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.