Veteranen zeer succesvol in Helsinki

Het tweede Friendly International Arctic Padel Tournament vond van vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari plaats in de Finse hoofdstad Helsinki. Onder aanvoering van bondscoach Pjotr van Dalfsen deden er drie herenteams (45+, 50+ en 55+) en twee damesteams (40+ en 45+) mee.

De heren 45+ behaalden een tweede plek achter het thuisland Finland. Alle overige teams grepen het goud. Daarmee was duidelijk dat de Nederlandse heren en dames het in Finland erg goed hebben gedaan. We kunnen wel zeggen dat Nederland in de breedte een stuk sterker is geworden. Dit jaar betrof het een vijf landen toernooi met dus thuisland Finland, Denemarken, Duitsland, België en natuurlijk Oranje.

Ambassadeurs

Naast de zeer behoorlijke sportieve prestaties op de toernooien, dienen de nationale (veteranen) teams een ander doel: het creëren van padel helden en ambassadeurs, wat de breedtesport ten goede komt. Deze veteranen nemen hun sportieve ervaringen terug naar Nederland en delen hun kennis met (nieuwe) padelspelers.

De resultaten van de eerste Arctic cup van vorig jaar vind je hier.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.