Jeugdcompetitie – interview Jack Engelaar

Afgelopen najaar is padelvereniging Keltenwoud te Bennekom begonnen met een onderlinge padel competitie voor de jeugd. De jeugdcommissie heeft in samenwerking met Jack Engelaar contact gelegd met de omliggende clubs om een competitie op te zetten. De volgende clubs deden mee:

Keltenwoud leverde met 20 deelnemers een mooie groep enthousiaste kinderen in verschillende leeftijden.

Padel lessen

In het voortraject is padel-instructeur Jack begonnen met het aanbieden van padellesen in korte sessies van 5 of 10 weken. Jack heeft de conditie trainingen afgewisseld met padel trainingen waardoor de kinderen al vroeg geënthousiasmeerd werden en steeds meer gingen spelen. Dit was een groep van 10 selectiespelers die het snel oppikken. Tevens is het tenniskamp omgedoopt in een tennis en padelkamp waardoor beide sporten aan bod komen. Opvallend trouwens hoe de jeugd het snel oppikt, zeker het gebruik van de wanden.

Selectie

Vervolgens is Jack dit najaar begonnen met de selectietraining padel die eerst alleen uit tennis bestond. In samenspraak met het bestuur kreeg Jack alle vrijheid om de selectietrainingen te combineren met padel. Er zijn nu 10 kids die gebruik maken van de combi padel en tennis. Er zijn een aantal kids die alleen nog maar padel willen spelen.

Jeugdcompetitie

Dit voorjaar gaat de club weer meedoen met de padel competitie. De opgave loopt nog maar het lijkt er weer op dat de club tussen de 15 en 20 spelers uitkomt. Jack geeft mee: ”Als tennis- en padel instructeur is het belangrijk dat je tijd moet stoppen in de sport. Probeer de know how op peil te houden. Door zelf actief te spelen leer ik misschien wel het meeste ook om het goed over te brengen op de jeugd. Technisch, maar zeker ook tactisch. Tactiek is een enorm belangrijke pijler bij padel.”

Tevens is het van belang dat het belang dat het bestuur wil ondersteunen, met een actieve jeugdcommissie. ”Ik prijs me gelukkig met de aanwezigheid van beiden bij Keltenwoud. We stimuleren samen de jeugd in beweging te komen”.

De Padelbond organiseert de jeugdcompetitie in maart 2019. Vlak voor de tenniscompetitie, zodat jeugdspelers beide sporten kunnen beoefenen indien gewenst. Opgave via Setteo.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De Padelbond heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.