Persbericht jeugdcompetitie 2019

De Nederlandse Padelbond (NPB) organiseert voor het eerst in haar geschiedenis de jeugd-voorjaarscompetitie.

Maart 2019
Deze jeugdcompetitie zal in eerste instantie op zondagen in maart worden georganiseerd (3, 10, 17, 24 en 31 maart). Alle verenigingen met een padelbaan kunnen zich hiervoor inschrijven met een team bestaande uit minimaal vier spelers, in de leeftijd van in principe 12 tot 18 jaar. Op deze zondagen in maart worden vervolgens vier (eventueel verkorte) wedstrijden gespeeld tegen een ander team; elke speler speelt per wedstrijddag dus twee wedstrijden. Ook nieuw is dat spelers punten krijgen voor gewonnen wedstrijden zodat een ranking wordt opgebouwd. Deze competitie is voor zowel de verenigingen als de teams gratis in 2019. De inschrijving start in de eerste week van januari 2019.

Feest
Jeugdspelers die meedoen aan deze competitie kunnen geselecteerd worden voor het Rising Stars programma van de NPB. Binnen dit programma is het mogelijk extra te trainen onder leiding van de jeugd-bondscoach en deel te nemen aan internationale wedstrijden. Belangrijkste is echter dat padel spelen voor de jeugd een feest moet zijn!

Samenwerking
In de voorbereiding van deze jeugdcompetitie is getracht samen te werken met de KNLTB. Doel was om in 2019 als pilot de jeugdcompetitie gezamenlijk te organiseren. Hierbij zou de KNLTB de voorjaarscompetitie gaan organiseren en de NPB de najaarscompetitie. Deze samenwerking is helaas niet gelukt omdat de KNLTB geen spelers-gegevens en uitslagen wil uitwisselen met de NPB.

Voor de NPB zijn de namen van de deelnemers en ook de uitslagen belangrijk om voor deze spelers een ranking op te bouwen en logischerwijs ook benodigd voor de organisatie van de najaarscompetitie.
De NPB betreurt dat de samenwerking met de KNLTB niet van de grond is gekomen. De Padelbond bedankt de Tennisbond in ieder geval voor de promotie van de padelsport.

De Padelbond is vertegenwoordiger van de padelsport in Nederland, is lid van de internationale padel federatie (FIP) en wil daarom ook voor de jeugd padel op de kaart zetten.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.