Padelclub uitgelicht

De Nederlandse Padelbond is gestart met een nieuwe rubriek: padelclub uitgelicht. Padelclubs worden een aantal vragen gesteld over hoe het gaat op de club en welke ervaringen zij hebben met padel. De eerste club die wordt uitgelicht is TV Keltenwoud uit Bennekom.

1. Stel je club kort voor

Tennis- en Padelvereniging Keltenwoud. Wij liggen heel centraal in Nederland. In Bennekom aan de Langeschoterweg 9. Wij hebben nu al meer dan 2 jaar 3 fantastische banen.

2. Waarom is gekozen voor padel?

Van origine zijn wij een tennisvereniging. In 2009 hebben wij een fantastische nieuwe accommodatie inclusief binnenbanen gekregen. Het ledental in Nederland van tennissers loopt al jaren langzaam terug. Bij ons viel dat nog wel mee maar als de trend negatief is zullen wij ook wel een keer geraakt worden. Wij wilden dat voor zijn. Daarom zijn wij al eind 2015 gaan kijken naar alternatieven die passen bij onze vereniging en bij onze accommodatie. Wij hebben o.a. een onderzoek ingesteld naar Padel en zijn gaan praten met de voorvechters van Padel in Nederland (T.V. de Maaspoort, Ulvenhoutse Tennisvereniging, TEZ Enschede en de NPB). Op basis van een grondige analyse en business case heeft de ALV in april 2016 besloten tot de aanleg van 3 padel banen. Deze banen zijn in augustus 2016 feestelijk geopend.

3. Wat zijn de plannen op gebied van padel?

Wij hebben vele plannen en zaken die we al doen (gedaan hebben) op het gebied van padel:

 • Voorjaars- en najaarscompetitie
 • Organisatie van de eerste competitie finaledag
 • Padeluitwisseling met buur verenigingen
 • De Nederlandse veteranenteams komen regelmatig bij ons trainen
 • Organisatie voorronde WK padel voor dames en heren
 • Stimulering jeugd. Wij bieden sinds dit jaar in samenwerking met Padelopleiding Engelaar padellessen voor de jeugd. De jeugd kan dit doen in combinatie met tennis maar kan ook alleen kiezen voor padel.
  Onze jeugdcommissie heeft dit najaar een padeluitwisseling georganiseerd voor de jeugd met behulp van verenigingen uit Baarn, Bennekom, Houten, Maarn, Renkum en Tiel. Dit was zeer succesvol en willen we ook graag voortzetten.
 • Competitie jeugd. Wij willen graag dat ook de jeugd competitie gaat spelen. Dit najaar tijdens de najaarscompetitie hebben we al de primeur gehad. In Houten heeft een volledig jeugd team van Houten gespeeld tegen een volledig jeugd team van Keltenwoud.
 • Maandelijkse Padelinloop. Hier kunnen leden maar ook niet leden op een laagdrempelige manier kennis maken met Padel.
 • Organiseren van Clinics voor o.a. de Universiteit van Wageningen (WUR)
 • Organiseren van interne wintercompetitie
 • Organiseren gezelligheid toernooien
 • Clubkampioenschappen
 • Open toernooi
 • Rolstoelpadel

4. Wat zou je graag willen toevoegen of veranderen in padellend Nederland?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen padel kan spelen. Wij hebben veel contact met de verenigingen om ons heen. Sommige verenigingen zijn aangesloten bij de Padelbond, andere verenigingen zijn aangesloten bij de KNLTB. Toernooien en uitwisselingen organiseren we samen met onze buurverenigingen. Helaas worden er twee competities georganiseerd. Dat houdt in dat wij geen competitie kunnen spelen met verenigingen die bij de KNLTB competitie spelen. Hierdoor loopt de reisafstand op. Wij hebben op dit moment 6 competitieteams. Er zijn veel meer mensen die competitie zouden willen spelen alleen de reisafstand weerhoudt hen. Zolang er twee competities georganiseerd worden blijven deze bezwaren en gaan er niet meer mensen competitie spelen. Het is juist zo leuk om ook eens tegen andere mensen dan van je eigen vereniging te spelen. Daar leer je van.

5. Wanneer is padel geslaagd op jouw club?

De introductie van padel is bij ons zeker geslaagd. Er zijn op dit moment veel mensen die veel plezier beleven aan padel. Het is nu tijd om dit voorzichtig uit te bouwen.

6. Wat zou je andere clubs willen meegeven?

Als je padel overweegt, kom eens praten (en padel spelen). Wij hebben al jaren ervaring en kunnen vertellen hoe wij het hebben gedaan en hoe het bij ons tot een succes is geworden.

7. Wat vind je het leukste aan padel?

Het is een laagdrempelige manier van sporten. Het is voor iedereen redelijk makkelijk te leren. Het is intensiever dan een dubbelspel met tennis. Beginners en gevorderden kunnen samen een wedstrijd spelen waarbij het voor beide partijen een leuke wedstrijd kan zijn.

Jouw club ook in de spotlight? Mail naar bondsbureau@padelbond.nl!

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.