Rolstoel padel

Tijdens de onlangs gehouden Algemene Leden Vergadering van de FIP (op 09-11-2018) erkende de Internationale Padel Federatie (FIP) een bijzondere categorie voor deze sport: Adaptief Padel.
Adaptief padel wordt gespeeld door mensen die op enige wijze te maken hebben een beperking waardoor ze niet aan de reguliere competities of toernooien kunnen meedoen.

Tijdens deze ALV in Paraguay, hebben de leden van FIP Adaptief Padel omarmt. Adaptief Padel kent verschillende categorieën en Nederland wil graag het eerste land in de wereld zijn die een officieel toernooi organiseert voor de afdeling rolstoel padel.

Rolstoel padel wordt al veel langer gespeeld, maar deze erkenning is een belangrijke stap voorwaarts voor het rolstoel padel.

Nieuwe commissie

De Padelbond is op zoek naar iemand die een nieuwe projectgroep wil gaan opzetten, om bovengenoemd toernooi te gaan leiden. Denk hierbij onder andere aan en een en ander in overleg met het bondsbureau:

  • Het kiezen van een datum
  • Het kiezen van een geschikte club
  • Het versturen van uitnodigingen
  • Het vinden van deelnemers
  • Het aanschrijven van een zo’n groot mogelijk publiek

Voor meer informatie of bij interesse, neem dan contact op via bondsbureau@padelbond.nl

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.