Spaanse toppers ingevlogen

Het afgelopen seizoen zijn enkele Spaanse topspelers ingevlogen door clubs om kennis over te dragen. Een erg leuk en geslaagd initiatief. Vaak werden de spelers uitgenodigd om het toernooi van dat weekend te spelen, maar in de dagen ervoor en/of erna konden mensen zich inschrijven voor clinics en lessen van deze Spaanse spelers. 

Deze mannen (of vrouwen) spreken goed Engels, spelen in de World Padel Tour en delen graag hun kennis. Ook de Nederlandse World Padel Tour spelers worden regelmatig uitgenodigd om clinics te verzorgen. Uiteraard samen met de huidige gecertificeerde padel-instructeurs op de clubs. Deze toppers helpen de Nederlandse padel-instructeurs met verdieping in hun lessen, meer technisch inzicht, extra tactische tips en algemene padel kennis.

Win-win situatie

De toppers vinden het leuk om in Nederland padel lessen te verzorgen en naamsbekendheid op te doen. Zij krijgen natuurlijk betaald, de club nodigt hun leden uit voor deze clinics en de Nederlandse spelers krijgen meer inzicht. Simpelweg omdat zij tientallen jaren meer ervaring hebben.

We hebben dit gezien bij meerdere clubs in Nederland, die vaak ook samenwerken. De NPB vroeg initiatief-nemer Eric de Lange van TPC Daalmeer:

“Om buitenlandse topspelers te halen naar ons FIP toernooi, moesten we onderhandelen over de voorwaarden met deze spelers. Het geven van clinics voorafgaand aan het toernooi bleek ideaal, zij konden dan hun reiskosten terugverdienen. De uitdaging is dan wel het aantal uur dat ze gegarandeerd konden lesgeven. Daarom hebben we clubs in de omgeving gevraagd. Hier werd zeer enthousiast op gereageerd en we hebben zelfs clubs moeten teleurstellen. De topspelers hebben vervolgens drie dagen lang clinics gegeven op diverse clubs in de regio.”

Ook Eric spreekt over een win-win situatie: “Een ideale manier van samenwerking tussen clubs en een mooie gelegenheid om dit soort excellente spelers naar Nederland te halen. We gaan het zeker herhalen in de nabije toekomst. Ik hoop op combinaties met andere verenigingen, zodat het financieel interessant is en een mooie promotie voor padel. Win-win dus!”

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.