De sportwereld verandert

De wereld -ook de sportwereld- verandert:

  • Er komen steeds meer sporters, maar het aantal verenigingsleden daalt.
  • De behoefte aan georganiseerde sport door bonden en verenigingen neemt af.
  • De diversiteit in de manier van sporten stijgt.
  • Het aantal sportaanbieders neemt toe.

Nederlandse Padelbond - NPB

Welke invloed heeft dat op jou, de sport, de bond of vereniging? Hoe verandert de Padelbond mee? Welke kansen biedt dat voor jou?

Ontwikkelingen sportsector

Bonden en verenigingen veranderen van voorschrijvend naar faciliterend. De vereniging of bond heeft een sociale functie, maar sporters zoeken ook andere manieren om te verbinden. De sporter staat centraal, niet de vereniging of bond. Dat kan door een flexibele houding en out-of-the-box te denken.

De Padelbond publiceerde eerder dit jaar dat we geen traditionele ‘top-down’ bond zijn die de regels bepaalt, maar wil inspireren en betrokkenheid creëren. Padel is uitstekend geschikt voor pay-and-play, spelen waar en wanneer je wilt. Dit betekent dat niet iedere padel-speler geregistreerd hoeft te zijn bij de bond.

Bekijk deze Infographic van Jong Oranje om te zien dat het gaat om impact in plaats van ledenaantallen. De sport zelf moet gefinancierd worden, niet de organisatie.

Nederlandse Padelbond

Kansen voor padel

Het doel is om meer mensen te laten padellen, maar de sporter bepaalt zelf hoe en waarom. Padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel. Padel is een belevenis. De Padelbond wil graag verbinden en de sportbehoefte ondersteunen. Dat doen we door het organiseren van competities en toernooien, maar ook het nieuwe Rising Stars programma of de introductie van jeugd-instructeurs.

Doe met ons mee

We nodigen je uit om mee te denken aan deze nieuwe manier van werken. Niet meer top-down, maar verantwoordelijkheid delen. Padel is integer, sociaal en geschikt voor jong & oud. Padel is een manier van leven. Samen maken we padel groot!

Padel. Lifts you up

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.