Competitie 2019

De Nederlandse Padelbond heeft de voorjaarscompetitie 2019 gepubliceerd. Alle informatie is te vinden op de pagina competitie.

Samengevat

Data voorjaarscompetitie:

 • 05-06-07 april 2019
 • 12-13-14 april 2019
 • 19-20-21 april 2019
 • 10-11-12 mei 2019
 • 17-18-19 mei 2019
 • 24-25-26 mei 2019
 • 31-01-02 juni 2019
 • Finaleweekend 15-16 juni

Nieuw:

 • Vrijdagavond
 • Promotie en degradatie in alle klassen
 • Hoofdklasse speelt compact
 • Jeugdcompetitie

Vrijdagavond

Teams kunnen dus inschrijven voor de vrijdagavond competitie. Natuurlijk is een en ander afhankelijk van deelname, maar de behoefte voor de vrijdagavond is gesignaleerd.

Promotie en degradatie

Daarnaast wordt promotie en degradatie toegevoegd. Winnaars in het finale weekend mogen het jaar erop in een hogere klasse spelen, teams die onderaan eindigen degraderen. Een en ander wordt later toegelicht. De verwachting is dat dit leidt tot nog meer spelen op eigen niveau. Daarnaast krijgt de hoofdklasse een iets ander concept, er wordt gespeeld in een compacte vorm. Deelnemers in deze hoofdklasse worden te zijner tijd nader geïnformeerd.

Deze data zijn gekozen omdat verschillende locaties de wens hebben uitgesproken om padel en tennis gelijktijdig te organiseren, zodat er meer reuring op het park is. Daarnaast zijn twee enquêtes uitgezet onder de leden en de captains, tweederde van de respondenten geeft de voorkeur aan deze data. Bovendien sluiten deze data aan bij de start van het populaire padeltoernooien-circuit.

Jeugdcompetitie

Belangrijke toevoeging is de jeugdcompetitie pilot, voor de regio midden Nederland. Er zijn al talrijke initiatieven voor jeugdcompetitie en de NPB nodigt de clubs en teams uit om zich in te schrijven voor de jeugdcompetitie. Er zal onderscheid worden gemaakt op leeftijd en niveau, afhankelijk van inschrijving.

Competitie coördinatoren

De NPB dankt Karin Overweg voor haar werk in 2018. Karin heeft besloten om te stoppen als competitie coördinator. Er is een vervangster gevonden, daarover later meer. Gerco Wicherson blijft competitie coördinator in 2019 en gaat samenwerken met het bondsbureau.

De najaarscompetitie 2019 is gepland, start vanaf 13-14-15 september en (mogelijk) finale weekend 02-03 november 2019.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.