Nieuwe FIP voorzitter flitsend van start

Tijdens het recent gehouden WK padel in Paraguay kwamen de leden van de Federacion Internacional de Padel (FIP) in Asuncion bijeen voor de jaarlijkse ALV. De Nederlandse Padelbond (NPB) was hier vertegenwoordigd door voorzitter Norberto Nesi en secretaris Jan Zeilstra.

Internationale Padel Federatie (FIP)

De Italiaan Luigi Carraro werd tijdens deze ALV verkozen tot nieuwe voorzitter van de FIP. Al in zijn eerste week bezocht hij Thomas Bach, hoogste president bij het Internationaal Olympisch Comite (IOC). Carraro heeft het tot zijn hoogste prioriteit gemaakt om de snel groeiende padelsport op de Olympische agenda te krijgen. Daarnaast wil FIP haar observant status omzetten naar volledig lidmaatschap van de Global Association of International Sports Federations: GAISF.

NOC*NSF

Tevens is het de doelstelling van FIP om via het IOC en GAISF zo snel mogelijk zorg te dragen voor aansluiting van hun leden bij de nationale olympische organisaties. In Nederland gaat het dan om aansluiting van de NPB bij het NOC*NSF. Nederland staat hoog op de prioriteitenlijst van Carraro, er is de FIP veel aan gelegen om leden als de NPB spoedig erkend te krijgen om zodoende door te kunnen groeien naar het benodigde volume om padel op de olympische agenda te krijgen.

Het NOC*NSF heeft aangegeven zich te conformeren aan de internationale ontwikkelingen.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.