Terugblik WK Paraguay

Voor het eerst in de geschiedenis van Nederlands padel was Oranje met twee nationale teams vertegenwoordigd op het Wereldkampioenschap padel. Het WK, sinds 1992 onafgebroken elke twee jaar georganiseerd door de FIP, werd gehouden in Paraguay, een bijzonder land gelegen tussen padel grootmachten Argentinië en Brazilië.

Resultaten teams

Het nationale damesteam heeft uitstekend gepresteerd met een 9e plek. De heren hebben het laatste WK-ticket bemachtigd door in de tweede en laatste kwalificatie nipt te winnen van Finland en Polen, en kwam op het WK niet verder dan de 15e plek.

Het WK is toch succesvol te noemen, omdat er gespeeld is tegen de wereldtop, veel ervaring is opgedaan en nieuwe inzichten heeft opgeleverd. Deze kennis nemen de spelers mee terug naar Nederland en verspreiden zij als ware ambassadeurs.

In deze vooruitblik kunt u lezen wie er speelde voor het nationale team.

Sponsoren

Shirtsponsor BRNDRZ, Official Padel Rebels, Bullpadel, Rako Printing en Vrienden van padel worden nogmaals bedankt!

Foto’s

Dames

Heren

Nederland – Australië

Nederland – Brazilië

Nederland – Chili

Nederland – Italië

Nederland – Uruguay

Nederland – Zweden

Meer foto’s en individuele vlogs van spelers zijn te vinden op facebook.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.