Terugblik WK veteranen

Succesvol Wereldkampioenschap padel voor veteranen

Wat een geweldige week voor ‘onze’ veteranen in Estepona, Spanje. Naast de uitstekende prestaties op de baan, is er veel ervaring op en naast de baan gedaan. De Padelbond continueert haar inspanningen en deelname aan deze evenementen, om nog meer kennis en padel-prikkels mee terug te nemen naar Nederland. Dit evenement is voor alle deelnemers een super week op de ‘padel universiteit’ geweest.

Resultaten teams

In de teamcompetitie, waar 16 landen aan deelnamen, zijn de veteranen dames als vijfde geëindigd en de mannen als tiende. Een prima prestatie van de dames, de heren gingen voor de negende plek maar op de laatste speeldag werd nipt verloren met 2-3 van België.

Elke interland bij de heren bestond uit vijf duels, 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, bij de dames uit drie duels (35+, 40+, 45+). Dat leverde prachtige sfeer op bij alle interlands, met veel publiek, opwinding, spanning en plezier.

Wist u dat dit eerste WK veteranen werd georganiseerd op initiatief van de Nederlandse Padelbond? Het was (voormalig) veteranen coördinator Pjotr van Dalfsen die in 2016 veteranendagen organiseerde in verschillende categorieën en interlands opzette. De FIP zag het grote succes van deze groep veteranen, die met veel passie, plezier en enthousiasme padel omarmde. Op het WK kwamen liefst 16 landen samen om samen te strijden voor het wereldkampioenschap. Spanje is overigens als grote winnaar uit de bus gekomen bij zowel de heren als de dames.

Met gepaste trots presenteert en stimuleert de NPB de veteranen heren en dames. Zij zijn re-energized door het padelvirus.

Nederlandse koppels in de prijzen

Winnaars consolidatie ronde dames 45+: Dietske de Vries & Marie José Rutten

Winnaars consolidatie ronde heren 45+: Marcel Bogaart & Pjotr van Dalfsen

Winnaars consolidatie ronde heren 50+: Jack Engelaar & Paul Beduel (ontbreekt op foto).

De beste prestaties in het hoofdschema komt bij de dames van Mena Smolders en Kim Heneweer, die nipt hun halve finale verloren van Portugese dames. Zij zijn echter in hun categorie 35+ bij de laatste vier koppels van de wereld geëindigd (!). Daarnaast hebben Sabine van Dijk en Brigritte Reniers de laatste acht in hun categorie 40+ bereikt. Zij werden uitgeschakeld door de eerst geplaatste Spaanse dames. Bij de heren zijn Peter Amerika en Peter Bruijsten gekomen tot de laatste acht 8 koppels van de wereld in hun categorie 35+, zij werden uitgeschakeld door het Argentijnse koppel.

Meer foto’s zijn te vinden op deze facebook pagina.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.