Nationale damesteam gekwalificeerd voor WK Paraguay

Een geweldige prestatie van het nationale damesteam: kwalificatie voor het officiële WK 2018 is een feit!

Resultaten

Het damesteam won zaterdag van zowel Duitsland als Zwitserland met 3-0 en dwongen daarmee directe kwalificatie af. Het nationale herenteam werd in een groep met Zwitserland, Duitsland en Senegal tweede en moet daarom op herhaling om het allerlaatste ticket te bemachtigen. Er kunnen slechts 16 landen meedoen aan het WK en er is nog één ticket beschikbaar, alle nummers twee in de kwalificaties strijden hiervoor op 3-4-5 augustus 2018 in Gent. Alle resultaten van afgelopen weekend zijn hier te vinden.

WK Paraguay

Het officiële WK vindt plaats in Paraguay van 29 oktober tot 4 november 2018. Het wordt sinds 1992 elke twee jaar georganiseerd. Nederland heeft in 2014 voor het eerst in de geschiedenis deelgenomen aan het WK en speelde o.a. tegen Spanje, Brazilië en USA. In 2016 bleven beide teams steken in de kwalificaties. Dit jaar moest dus Nederland opnieuw kwalificaties spelen.

Debutanten

Dankzij de Nederlandse Padelbond hebben meerdere spelers hun debuut kunnen maken in het nationale shirt. Hieronder enkele foto’s van zowel het heren– als het damesteam. Er was tevens een primeur voor Senegal, het eerste Afrikaanse land dat deelnam aan officiële interland wedstrijden. Ondanks de wellicht op het oog geringe prestaties (Senegal won slechts 1 set in negen wedstrijden), kan ook Senegal trots zijn. De NPB startte in 2011 met het nationale team om in 2012 deel te nemen aan internationale evenementen. Nationale teamspelers zijn niet alleen vertegenwoordigers van Nederland, maar padel ambassadeurs en kunnen hun steentje bijdragen door hun internationale kennis en kunde over te brengen op andere spelers.

Evenement

Er was slechts één minpuntje te bedenken afgelopen weekend. Het nationale herenteam kon het weekend niet bekronen met directe kwalificatie. De NPB dankt nogmaals TV Keltenwoud in Bennekom voor de zeer goede organisatie. De club heeft maar liefst zeven nationale teams geherbergd in de regio, tot in de puntjes verzorgd met lunch/diner, uitstekende staat van de banen maar ook bijvoorbeeld zelfs WiFi op de baan voor livestreams en kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Dankzij alle vrijwilligers van de club, de goede voorbereiding én natuurlijk de uitstekende weersomstandigheden heeft het evenement een prachtige bijdrage geleverd aan de promotie van padel. Op het hoogtepunt waren er meer dan 250 mensen op het park om de teams aan te moedigen. Een evenement organiseren kan alleen maar dankzij de inzet van mensen, die de handen uit de mouwen willen steken. De complimenten aan de club Keltenwoud.

Partners

Met dank aan Dunlop, Harmsma Notarissen, Setteo, FIP, Rako-Printing, Racket Centrum Houten.

Foto’s

  1. Uit handen van Mr. Daniel Patti, voorzitter van de Internationale Padel Federatie (FIP), ontvangt chef de mission Ewan Watson, de felbegeerde plek voor het WK 2018.
  2. TV Keltenwoud en NPB samenwerking
  3. Nationale herenteam
  4. Senegal vs Nederland
  5. Nationale damesteam

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.