Wil je padel, dan verdíen je padel

Steeds meer sportclubs durven te investeren in padelbanen, omdat padel de potentie heeft om bij een breder publiek aan te slaan. Onze sport is sociaal, laagdrempelig en door de snelle succesbeleving heel leuk om te doen. De aard van het spel past bij de individuele en flexibele sportbehoefte van deze tijd. Niet zo gek dat padel in de lift zit.

Padel, zoals padel bedoeld is

Heb je een padelclub, dan wil je het liefst padel zien zoals onze sport bedoeld is. Een speler kiest zelf het speltype dat bij hem past. Volleren of liever heel lang verdedigen? Het kan allebei. Toen de eerste Nederlanders kennis maakten met padel, dachten ze aan een mix tussen tennis en squash.

Meer en meer begrijpen spelers dat padel een andere sport is, met eigen tactieken én een eigen identiteit en cultuur. Verenigingen die een sport toevoegen aan hun bestaande vereniging, veranderen in feite zelf hun eigen identiteit. Met het toevoegen van een andere sport voeg je ook nieuwe mensen toe, die een eigen community vormen. Een vereniging wordt een omni-vereniging, met alle gevolgen van dien.

Veranderende omgeving

Het is voor bestaande clubs in een veranderende omgeving verleidelijk om bij de bond van je oorspronkelijke sport aangesloten te blijven. Maar als je een nieuwe sport toevoegt, wie vraag je dan voor het organiseren van de competitie? De bond die de nieuwe sport 100% uitdraagt, of de bond van een ándere sport?

De ervaring in andere landen leert dat de spelers en clubs op termijn tóch kiezen voor hun eigen sport. Met hun eigen community, waar ze zelf mede-verantwoordelijk voor zijn. Waar ze trots op zijn. En uiteindelijk groeit die community, omdat spelers zelf kiezen voor juist datgene waar ze zelf achter staan. Het Mulier instituut bevestigt onlangs in hun rapportage ‘Onze sport is booming’, dat het van belang is dat een nieuwe sport bouwt aan een eigen identiteit, cultuur en doelgroep. De NPB zet zich hier al jaren met plezier en vol overgave voor in.

Dus heb je nieuwe padelbanen? Dan verdien je 100% padel.

Bedankt allemaal!

De NPB bedankt alle betrokkenen en leveranciers voor de ware padel-promotie tijdens de Rosmalen Libéma Open. Vele NPB-padelspelers wisten hun weg naar Rosmalen te vinden. En mede dankzij dit evenement weten tennissers de weg naar de padelbaan te vinden. Zo helpen we elkaar om padel ook in Nederland groot te maken. Voorheen was onze sport in Nederland nog onbekend, maar tegenwoordig maken veel sporters de overstap naar die ‘nieuwe’ booming sport. Of ze gaan verschillende sporten combineren.

We informeren je graag over het aanstaande officiële Nederlands Kampioenschap Padel van 03-09 september in Enschede.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.