NPB organiseert 1e officiële jeugdopleiding

De Nederlandse Padelbond organiseert, in samenwerking met Maximo Castellotte, de eerste officiële opleiding tot padel jeugd-instructeur. Toptrainer Maximo heeft meer dan 30 jaar ervaring in het opleiden van jeugdspelers en topspelers en komt het weekend van 30 juni en 1 juli naar Nederland.

Doelstellingen

Deze opleiding is meer dan simpelweg een goede padelcursus. Doelstellingen achter deze opleiding is het creëren van een lange termijn programma, om jonge padelspelers te ontwikkelen en op te leiden tot ware padel ambassadeurs. Daarnaast wil de NPB graag het eerste jeugd team afsturen naar de aankomende officiële jeugd wereldkampioenschappen 2019, gehouden in Portugal.

De rol van de toekomstige jeugd padel-instructeurs is om de verkregen kennis te gebruiken om jonge spelers aan te trekken naar de padelclubs en ze te helpen ontwikkelen als padelspelers. Sommige zullen zelfs kunnen deelnemen aan het WK jeugd, indien geselecteerd door de nog aan te stellen jeugd bondscoach. Deze kinderen zullen niet alleen hun vrienden meenemen naar de padelclubs, maar ook hun ouders en familie. Naarmate het aantal jonge padelspelers groeit, zal de NPB nieuwe vormen van competitie lanceren, specifiek voor jeugd. Dit zal een nog grotere impuls geven aan het segment jeugd en aan padel in het algemeen.

Toekomst

En het belangrijkste moet nog komen: deze kinderen zullen de eerste generatie worden, die (bijna) 100% padelspelers zullen zijn, zonder achtergrond in andere racketsporten. Zij zijn de ware toekomst van onze sport: padel.

Opleiding & instructeurs

Meer informatie over de opleiding op deze pagina. De NPB zal in de toekomst deze opleiding zelf geven met de (nog te selecteren) opgeleide jeugd bondstrainers. Er was enorm veel belangstelling voor deze opleiding, hieronder de lijst met geselecteerde deelnemers. De deelnemers zijn per e-mail geïnformeerd. We verwachten op (korte) termijn een tweede opleiding uit te schrijven.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Onze sport ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.