Officiële WK kwalificaties in Nederland

De Nederlandse Padelbond heeft van de Internationale Padel Federatie (FIP), net als in 2016, de opdracht gekregen om de officiële WK kwalificaties in Nederland te organiseren. Het is een eer om dit te verzorgen voor de padelsport.

Locatie

De kwalificaties vinden plaats van 6-8 juli 2018 op de banen van TV Keltenwoud te Bennekom. Zowel het nationale heren- als het nationale damesteam spelen in hetzelfde weekend op dezelfde locatie.

TV Keltenwoud beschikt over een uitstekende locatie met drie outdoor banen. De club heeft o.a. ervaring opgedaan met de organisatie van het finaleweekend van de voorjaarscompetitie 2017. Keltenwoud is volop in de voorbereiding, heeft de volgende hotels aanbevolen aan de nationale selecties, werkt aan een openingsceremonie, organiseert lunch+diner voor alle spelers, draagt zorg voor goede staat van de banen en de faciliteiten. Met 7 nationale selecties worden alleen al 70 sporters verwacht.

WK Paraguay

Het officiële WK vindt plaats in Paraguay van 29 oktober tot 4 november 2018. Het wordt sinds 1992 elke twee jaar georganiseerd. Nederland heeft in 2014 voor het eerst in de geschiedenis deelgenomen aan het WK en speelde o.a. tegen Spanje, Brazilië en USA. In 2016 bleven beide teams steken in de kwalificaties.

Speelschema

Het nationale herenteam speelt op vrijdagavond 6 juli vanaf 17.00 tegen Zwitserland. Een interland bestaat uit drie wedstrijden, deze worden achter elkaar gespeeld. Op zaterdag speelt het herenteam vanaf 16.00 tegen Senegal, en op zondag de belangrijke interland tegen Duitsland vanaf 10.00.

De dames spelen beide interlands op zaterdag: vanaf 10.00 tegen Duitsland en vanaf 16.00 tegen Zwitserland. Het complete speelschema is te vinden op deze pagina. De NPB heeft Ewan Watson wederom aangesteld als ‘chef de mission‘ voor beide teams.

Evenementen helpen de sport

De NPB vertegenwoordigt met succes padel in Nederland. Na het geslaagde EK in eigen land (december 2015) en de WK kwalificaties in 2016 blijft de NPB actief een rol spelen in internationale evenementen, met als doel het promoten van de sport.

Norberto Nesi, voorzitter NPB: “Padel staat voor plezier en opwinding. Internationale evenementen trekken publiek en aandacht. Dat helpt ons aan nieuwe spelers, clubs en sponsoren. Dat zagen we ook bij eerdere evenementen. We willen een optimaal klimaat creëren voor verdere ontwikkeling van de sport.”

Daniel Patti, voorzitter FIP, over deze beslissing: “De FIP kiest voor de NPB vanwege haar goede faciliteiten en betrouwbare organisatorische capaciteiten. Dit blijkt uit eerdere events, daarnaast is de NPB zeer betrokken bij ons instituut, de FIP”.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Padel ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.