Europese padelbonden vergaderen samen in Madrid

De Nederlandse Padelbond was tijdens de internationale vergadering op 12 & 13 mei 2018 met 10 andere officiële Europese padelbonden aanwezig in Madrid. Doelstellingen zijn om samenwerking te verbeteren, het implementeren van een internationale commissie in Europa en het verder bouwen aan padel als onafhankelijke racketsport met eigen identiteit, cultuur en regels.

Aanwezige bonden

Naast de NPB, afgevaardigd door voorzitter Norberto Nesi, waren de Spaanse, Zwitserse, Duitse, Oostenrijkse, Portugese, Tsjechische, Belgische, Britse en Finse federatie aanwezig om deze doelstellingen te bewerkstelligen. De bonden uit Italië, Monaco, Polen en Zweden konden niet aanwezig zijn, maar steunen het initiatief wel.

Verklaring

Daarnaast is de volgende verklaring getekend door alle aanwezige padelbonden, te lezen in het document onderaan dit artikel en hieronder vrij vertaald:

“De aanwezige padelbonden verklaren hierbij dat we samen padel verder ontwikkelen en professionaliseren als onafhankelijke racketsport, met eigen karakteristieken, regels en kwaliteiten, gewaarborgd door de eigen instituties. Padel is geen hybride of variant van welke racketsport dan ook, zoals tennis, squash of badminton.”

Toekomst

Ondanks ogenschijnlijke uitdagingen zijn het heden, de toekomst en de visie voor Europees (en wereld-) padel standvastig en duidelijk. Dankzij aansluiting bij GAISF (Global Association of International Sports Federations) is de positie van FIP (de Internationale Padel Federatie) als bestuursorgaan voor padel nogmaals bevestigd. Daarnaast is dankzij dit gezamenlijke overleg met de bonden in Europa een goede stap gezet. Door de enorme groei van padel in Europa is het van belang dat padel eensgezind op de kaart wordt gezet, waarbij alle bonden internationaal samenwerken onder de paraplu van FIP.

De NPB houdt hierbij een open communicatie met haar leden (de clubs), de spelers, partners en ieder andere belangstellende.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Padel ademt de hispanic oorsprong & temperament en padelspelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.