Nederlandse professionele padel spelers

Nederland is sinds begin 2018 twee professionele padel spelers rijker. Bram Meijer en Uriel Maarsen wonen en werken in Spanje met als doel professioneel padelspeler te worden cq te blijven.

World Padel Tour

Beide mannen spelen al langer het NPB circuit en kennen grote successen. Bram (23) en Uriel (25) willen nu de World Padel Tour veroveren, het hoogste niveau van de wereld. Deze toernooien worden met name in Spanje gespeeld. Het doel is om zo snel mogelijk een ronde verder te komen in de pre-kwalificatie. De uitdaging is groot, wereldwijd spelen miljoenen mensen padel en vooral in Spanje en in Argentinië wordt op zeer hoog niveau gespeeld. Bram en Uriel trainen de komende maanden veel in Bilbao, maar zullen ook in Nederland verblijven om de sport te promoten door het geven van clinics, demonstraties en het spelen van enkele NPB toernooien.

Stichting

Bram en Uriel worden begeleid door de Stichting Padeltalent. Bram kwam op 16-jarige leeftijd in aanraking met padel en de NPB bij TEZ Enschede en heeft sinds 2012 internationale wedstrijden gespeeld voor het nationale padelteam. Uriel speelt reeds enkele jaren bij La Playa Rijswijk en beide mannen hebben hun diploma tot padel-instructeur gehaald bij de NPB.

Succes

De NPB wenst Bram en Uriel alle succes toe op hun toer en beide spelers zijn te volgen via hun Facebook pagina’s.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.