Bondscoaches maken nationale teams bekend

Bondscoaches Pjotr van Dalfsen en David Mallenco hebben de spelers bekend gemaakt die uit mogen komen voor het Nederlandse padelteam. Na o.a. de selectiedag van 7 april zijn de volgende spelers geselecteerd. Officiële foto’s volgen binnenkort.

Dames

Het nationale damesteam bestaat uit:

 • Milou Ettekoven (20), Racket Centrum Houten
 • Cynthia Dekker (28), Padel Apeldoorn
 • Tess van Dinteren (21) TPC Maaspoort Den Bosch
 • Kim van Ginkel (30), L.T.C. Barneveld
 • Violet Hendriks (25), Victoria Rotterdam
 • Marcella Koek (29), La Playa Rijswijk
 • Sabine Schuttelaar (35), La Playa Rijswijk
 • Gabriella van der Willige (28), La Playa Rijswijk

Coach: David Mallenco.

Heren

Het nationale herenteam bestaat uit:

 • Berend Boers (32), Quick padel Oldenzaal
 • Marcel Bogaart (45), La Playa Rijswijk
 • Peter Bruijsten (34), Quick padel Oldenzaal
 • Jim Kwakkel (30), TEZ Enschede
 • Uriel Maarsen (25), La Playa Rijswijk
 • Bram Meijer (23), TEZ Enschede
 • Sido Nijholt (29), TV Joure
 • Wouter van de Ridder (42), La Playa Rijswijk

Coach: Pjotr van Dalfsen

Wereldkampioenschap Paraguay

De datum en locatie voor de kwalificatie voor het officiële Wereldkampioenschap te Paraguay (november 2018) worden binnenkort bekend gemaakt. Zowel het heren– als het damesteam dient zich te kwalificeren voor dit WK door het spelen van landen-wedstrijden. Een ‘interland’ bestaat uit drie wedstrijden, gespeeld door drie verschillende koppels. Waarschijnlijk wordt er gespeeld in poules van vier tot zes landen, met slechts 1 ticket voor het WK per poule.

Doelstellingen

Naast de doelstelling om zo goed mogelijk te presteren met de beste teams van Nederland en kwalificatie af te dwingen, hebben de nationale teams nog een andere doelstelling. De nationale teams genereren doorgaans met deze landen-wedstrijden nieuws, waardoor de breedtesport gestimuleerd wordt.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). De FIP is aangesloten bij GAISF. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.