Selectiedag nationaal team

A.s. zaterdag 7 april vindt in Rijswijk de 1e selectiedag plaats onder leiding van de nieuwe bondscoaches David Mallenco en Pjotr van Dalfsen.

Heren & dames

Zowel de heren als de dames zijn uitgenodigd om zich beschikbaar te stellen. In totaal hebben 34 spelers aangemeld, verdeeld over beide teams. Het nationale team programma voor 2018 is onlangs gepubliceerd op deze website.

De dames spelen 7 april vanaf 09:00u en de heren starten vanaf 13:30u. Beide coaches zijn verheugd over het enthousiasme van de spelers en kijken uit om met deze getalenteerde groepen verder te werken. De nationale teams worden spoedig bekend gemaakt door de bondscoaches.

Wereldkampioenschap Paraguay

De datum en locatie voor de kwalificatie voor het officiële Wereldkampioenschap te Paraguay (november 2018) wordt nader bekend gemaakt. Zowel het heren– als het damesteam dient zich te kwalificeren voor dit WK door het spelen van landen-wedstrijden. Een ‘interland’ bestaat uit drie wedstrijden, gespeeld door drie verschillende koppels. Waarschijnlijk wordt er gespeeld in poules van vier landen, met slechts 1 ticket voor het WK per poule.

Doelstellingen

Naast de doelstelling om zo goed mogelijk te presteren met de beste teams van Nederland en kwalificatie af te dwingen, hebben de nationale teams nog een andere doelstelling. De nationale teams genereren doorgaans met deze landen-wedstrijden nieuws, waardoor de breedtesport gestimuleerd wordt.

Hieronder een foto van het nationale herenteam uit 2014, waarin gespeeld werd tegen de professionals uit Spanje op het WK Mallorca.
Van links naar rechts Aday Santana, Guillermo Lahoz, Paquito Navarro en Juan Mieres.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord.