Nieuwe bondscoaches bekend

De Nederlandse Padelbond (NPB) heeft twee nieuwe bondscoaches aangesteld voor het nationale heren– en damesteam:

 • Pjotr van Dalfsen, bondscoach nationale herenteam
 • David Mallenco, bondscoach nationale damesteam

De bondscoach is verantwoordelijk voor:

 1. Het nationale team
 2. Trainingen aan het nationale team en talentvolle potentiële internationals
 3. Opstellen trainingsprogramma’s, o.a. met hulp van Spaanse/Argentijnse trainers
 4. Selecteren spelers voor nationale teams
 5. Een boegbeeld van de NPB

Achtergronden

De nieuwe namen zijn dus David Mallenco (38), bondscoach damesteam & Pjotr van Dalfsen (49), bondscoach herenteam. David komt uit Spanje, woont in Den Haag en heeft enorme kennis van padel, zowel technisch als tactisch. Met zijn achtergrond als speler, coach en leidinggevende capaciteiten is hij zeer geschikt om het damesteam naar een hoger niveau te tillen. David spreekt vloeiend Engels en heeft veel contacten in Spanje. Zijn reactie: “I am proud to be the new coach for the ladies team and I am looking forward to help develop padel in the Netherlands. With my Spanish padel background I can be very useful to the Dutch ladies. Vamos padel”.

Pjotr is aangesteld wegens zijn enorme drive voor padel, zijn 30 jaar ervaring in topsport als speler en coach, zijn charismatische voorkomen en een heldere visie. “De beste teams samenstellen en zorgen voor de juiste vorm op het juiste moment, dat is mijn taak”, aldus Pjotr. “Padel is een mentaal spel, een soort schaken om het net te veroveren. De drive om te winnen wil ik dankzij mijn jarenlange ervaring graag overbrengen. In mijn nieuwe rol als bondscoach hoop ik met Nederland te kwalificeren voor het WK 2018 in Paraguay”.

We wensen beide heren succes in hun nieuwe functies.

Geschiedenis

De vorige bondscoach voor beide teams was Norberto Nesi. Norberto heeft de spelers begeleid vanaf 2011 op verschillende internationale evenementen, waaronder het officieuze EK in 2011&2012 (Estepona, Spanje), het open WK voor koppels in 2013 (Bilbao, Spanje), het team WK 2014 (Mallorca, Spanje), het EK in eigen land in 2015, de WK kwalificatie 2016 in Litouwen en Italië én het EK in Portugal 2017.
Onder zijn leiding plaatste Nederland zich voor het eerst voor een officieel WK (2014) en werd op een haar na het WK in 2016 gemist. Daarnaast introduceerde Norberto in 2014 het nationale damesteam.

Norberto is tevens voorzitter van de NPB. Deze dubbelrol is niet langer te combineren en niet wenselijk meer. Daarom heeft Norberto eind vorig jaar zijn ontslag aangeboden aan het bestuur. De toenmalige doelen zijn ruimschoots behaald:

 • Nieuws genereren ten behoeve van de breedtesport
 • Talentvolle spelers opleiden tot ware ambassadeurs die in hun kielzog nieuwe spelers aantrekken
 • Ervaringen opdoen in het buitenland en deze kennis en kunde doorgeven.

Zijn spelers hebben onder andere ervaringen opgedaan en gespeeld tegen de beste spelers van de wereld, zoals Paquito Navarro, Juani Mieres en Matias Diaz. De NPB heeft Norberto gevraagd om deel te nemen in de technische commissie.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is vertegenwoordiger van padel in Nederland en lid van de International Padel Federation (FIP). Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord. Zij tracht dit te bereiken door:

 • uitschrijven, regelen en bevorderen van padelwedstrijden;
 • medewerking verlenen aan hen die padel beoefenen;
 • als representatieve organisatie van het padel in Nederland samenwerken met (inter)nationale organisaties wereldwijd;
 • spel- en wedstrijdregels vaststellen en de naleving daarvan bevorderen;
 • bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen bevorderen dat ruimten worden ingenomen waarin padel kan worden beoefend en voldoen aan internationale eisen;
 • padeltrainers en scheidsrechters opleiden en certificeren.

In English

The Dutch Padel Federation (NPB) has selected the new coaches for the national teams:

 • Pjotr van Dalfsen, bondscoach male team
 • David Mallenco, bondscoach female team

Backgrounds

David Mallenco (38) is from Spain, lives in the Hague and has a deep knowledge of padel, both tactical and technical. David has played on a descent level and with his coaching and leading capacities he is more than capable to lead the ladies team to a higher level. David’s reaction: “I am proud to be the new coach for the ladies team and I am looking forward to help develop padel in the Netherlands. With my Spanish padel background I can be very useful to the Dutch ladies. Vamos padel”.

Pjotr van Dalfsen (49) has been selected because of his passion for padel, his 30 years of experience in high level sports (both as player and coach), his charisma and his clear vision. “Selecting the best teams and taking care of the players to perform on the right moment, that is my job”, according to Pjotr. “Padel is a mental game, almost like chess to conquer the net. With my experience I am sure I can help the players to succeed. In my new rol as head coach of the male team our goal is to qualify for the World Cup 2018 in Paraguay”.

The NPB wished both gentlemen goodluck on their new jobs.

History

Formal coach for both teams was Norberto Nesi. Norberto led the teams to several international events since 2011, including the friendly European Cup in 2011 and 2012, the open World Cup in 2013, the official World Cup for national teams in 2014, the European Cup in the Netherlands (2015), the qualifications for the World Cup in 2016 and the European Cup 2017 in Portugal. His players made great progress and played against the best players in the world like Paquito Navarro, Juani Mieres and Matias Diaz.

Because his double role as being the president of the Dutch Federation and being the head coach, Norberto offered his resignation for coach to the board end of last year. The former goals have been achieved for sure:

 • Generating news to promote the sport
 • Train talented players to become true ambassadors
 • Gain experience abroad and pass this knowledge to other clubs and players

The board has asked Norberto to join the technical committee.

Pjotr & David: