NPB nadert 50 clubs

De Nederlandse Padelbond (NPB) nadert de vijftigste aangesloten club. Een mijlpaal die naar verwachting dit jaar gehaald gaat worden. Een groei van 2 clubs in 2011 naar (bijna) 50 in 2018.

Geschiedenis NPB

Voordat we deze groei verklaren, gaan we eerst even terug in de tijd. Naar eind 2011 om precies te zijn, het oprichtingsjaar. Toen waren er slechts 2 clubs in Nederland, inmiddels dus ruim 40 (aangesloten) clubs. De bereikte mijlpalen in deze afgelopen 6 jaren vind je op de pagina geschiedenis. De NPB verenigt clubs, spelers, pioniers, ambassadeurs, teams, coaches etcetera door haar 100% passie voor padel. Doelstellingen zijn naast de promotie het uitdragen van de sport padel als unieke racketsport met eigen identiteit en cultuur. Padel staat voor fun, integriteit en sportiviteit. Meer weten over de sport padel?

Toegevoegde waarde

Op de vraag waarom deze clubs kiezen voor de NPB, geeft Peter Bruijsten, bondsbureau NPB, het volgende antwoord: “Padel is een unieke sport, net zoals iedere andere racketsport. Easy to learn, a lifetime to master. Clubs en spelers sluiten aan bij de NPB, omdat ze er zelf voor (kunnen) kiezen. Zij zien, net als wij, dat padel padel is. De NPB is een moderne, platte organisatie die luistert naar haar leden. Daarnaast kan de NPB nationale (veteranen / jeugd) teams afvaardigen naar internationale evenementen, organiseert de NPB de officiële competitie en de nationale kampioenschappen.”

De NPB beschikt over een internationaal netwerk, heeft kennis en kunde in huis en gelooft in padel als onafhankelijke sport. Alle clubs zijn welkom, zowel (omni-)verenigingen als commerciële clubs, accommodaties met 1 of vele banen. Aansluiten bij de NPB levert de volgende voordelen:

 • Landelijke competitie op 4 niveaus
 • Toernooien circuit met >20 toernooien
 • Accommodatie voorschriften 2018
 • Nationale teams (heren, dames, veteranen, jeugd) die de breedtesport stimuleren
 • Officiële ranking, die zeer veel in allerlei communicatie gebruikt wordt
 • Als eerste op de hoogte van padel nieuws
 • Clubs hebben stemrecht tijdens de jaarlijkse ALV, waardoor elke club mede de richting van de NPB en de padelsport in Nederland bepaalt
 • NPB is lid van de Internationale Padel Federatie (FIP), die op haar beurt is aangesloten bij de Global Association of International Sports Federations (GAISF)
 • De focus ligt 100% op padel.

Naar schatting zijn er zo’n 65 padelclubs in Nederland. Wanneer sluit jouw club aan?

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is het officiële Nederlandse lid en vertegenwoordiger van de Federación Internacional de Padel (FIP), de internationale padelbond. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord. Zij tracht dit te bereiken door:

 • uitschrijven, regelen en bevorderen van padelwedstrijden;
 • medewerking verlenen aan hen die padel beoefenen;
 • als representatieve organisatie van het padel in Nederland samenwerken met (inter)nationale organisaties wereldwijd;
 • spel- en wedstrijdregels vaststellen en de naleving daarvan bevorderen;
 • bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen bevorderen dat ruimten worden ingenomen waarin padel kan worden beoefend en voldoen aan internationale eisen;
 • padeltrainers en scheidsrechters opleiden en certificeren.