Persbericht: nieuw record bij start officiële voorjaarscompetitie

Een nieuw record: liefst 88 padel-teams hebben zich opgegeven voor de competitie. Ruim 400 sporters zullen gezamenlijk strijden om het kampioenschap. De padelsport heeft naast het sportieve gedeelte enkele belangrijke kernwaarden. Plezier, integriteit en sportiviteit worden door spelers vaak benoemd en door de NPB omarmd.

De competitie is een belangrijke schakel in het verbinden van clubs, spelers en bevordert de onderlinge uitwisselingen. In 1e, 2e en 3e klasse kan gemixt worden gespeeld, in de hoofdklasse spelen 4 herenteams in een ‘uit’ en ‘thuis’ ronde tegen elkaar. Nogmaals wijst de NPB op het feit dat we elkaar allemaal nodig hebben, zonder tegenstanders geen wedstrijden, zonder clubs geen competitie. We leggen grote verantwoordelijkheid neer bij zowel de clubs, de captains maar ook de spelers, waardoor de (intrinsieke) motivatie toeneemt. Met het advies aan de captains om groepsapps te creëren met de andere captains in een poule, kan men elkaar helpen en indien nodig bijsturen.

Indeling 19-02-18 bekend

De competitie coördinatoren hebben zo goed mogelijk ingedeeld op basis van niveau en afstand. Daarnaast zoveel spreiding van teams van eenzelfde club, waarbij de reisafstand niet uit het oog wordt verloren. De NPB wenst iedereen een prettige competitie.

Meer weten? Kijk op onze website bij competitie.

Over de Nederlandse Padelbond

De Nederlandse Padelbond is het officiële Nederlandse lid en vertegenwoordiger van de Federación Internacional de Padel (FIP), de internationale padelbond. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur.

De NPB heeft als doel de beoefening van padel te bevorderen in de ruimste zin van het woord. Zij tracht dit te bereiken door:

  • uitschrijven, regelen en bevorderen van padelwedstrijden;
  • medewerking verlenen aan hen die padel beoefenen;
  • als representatieve organisatie van het padel in Nederland samenwerken met (inter)nationale organisaties wereldwijd;
  • spel- en wedstrijdregels vaststellen en de naleving daarvan bevorderen;
  • bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen bevorderen dat ruimten worden ingenomen waarin padel kan worden beoefend en voldoen aan internationale eisen;
  • padeltrainers en scheidsrechters opleiden en certificeren.