Start voor dames veteranen-team

Een nieuwe primeur in Nederland. Dankzij de succesvolle introductie van de heren veteranen-teams in 2016, start de NPB nu het programma voor dames veteranen. De heren veteranen hebben al diverse mooie evenementen meegemaakt, zoals het vriendschappelijke EK in Gent 2017 en het recente sterke toernooi in Helsinki. Naast de zeer behoorlijke sportieve prestaties op deze toernooien, dienen de nationale (veteranen) teams een ander doel: het creëren van padel helden en ambassadeurs, wat de breedtesport ten goede komt.

Veteranendag zondag 18 februari 2018

De eerstvolgende selectiedag vindt plaats a.s. zondag bij Padel Dam te Amsterdam. Maar liefst 64 veteranen zijn aanwezig om met elkaar padel te spelen, waaronder 14 dames. Er wordt gespeeld in drie categorieën, 45+, 50+, 55+ van 11:00 tot 17:00. Het belooft dus een prachtige dag te worden. De NPB doet verslag over deze dag via de NPB Facebook pagina.

Sportiviteit én sociaal

Veteranen coördinator Pjotr van Dalfsen is zeer content met de deelname van de dames: “Padel is voor iedereen. Ik hoop dat de damesteams net zo aanslaan als bij de heren. Naast het sportieve gedeelte is er veel ruimte voor gezelligheid en wordt er gebruik gemaakt van elkaars kennis en netwerk. Het leuke aan padel is de hoge leercurve, je leert eenvoudig bij en het niveau gaat snel omhoog”.

Meer informatie vind je op de pagina veteranen.

De Nederlandse Padelbond is het officiële Nederlandse lid en vertegenwoordiger van de Federación Internacional de Padel (FIP), de internationale padelbond. Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Padel. Lifts you up.