Veteranen succesvol in Finland

Afgelopen weekend vond in Helsinki het 1e Arctic International Padel Tournament plaats. 6 landen met in totaal 94 spelers streden om de eer.

Thuisland Finland, België, Duitsland, Nederland, Team International en Spanje waren vertegenwoordigd in de 3 verschillende leeftijdscategorieën: 45+, 50+ en 55+.
Een interessante krachtmeting, ook omdat in het najaar voor het eerst in de geschiedenis van padel het WK veteranen wordt georganiseerd in Malaga, Spanje. De Nederlandse Padelbond schreef 3 veteranen teams in voor deze Arctic cup, 1 in elke categorie.

Finland

De Nederlandse afvaardiging verzamelde zich vrijdagochtend vroeg op Schiphol. Na een vlotte reis werd het koude en met sneeuw bedekte Finland bereikt. Inchecken en na een snelle lunch te voet naar het padelcentrum. Een prachtige accommodatie met 6 indoorbanen waar om 13.30 de eerste wedstrijden gepland stonden. De 3 teamcaptains hadden zich uiteraard goed voorbereid en het tactisch plan per team lag klaar. Na een succesvolle eerste dag keerden de spelers vermoeid terug in het hotel.
Zaterdag was een volle wedstrijddag waarin alle teams aan de bak moesten om zicht te plaatsen voor de finaledag op zondag. 2 van de 3 teams slaagden hierin, alleen de 55+ ploeg moest genoegen nemen met de strijd om de het brons op zondag. Na een gezellige avond met alle deelnemers in een typisch Finse sauna, waar grote aantallen spelers zich ook nog waagden aan een duik in de Baltische Zee, werd het vizier op zondag gericht: de strijd om de medailles.

De resultaten

Op zondagmiddag werd uiteindelijk de balans opgemaakt:

  • 45+ 2e plaats
  • 50+ kampioen
  • 55+ 3e plaats

Een geweldige prestatie van de Nederlandse ploegen. Hoogtepunt was de wedstrijd van Pjotr van Dalfsen en Ivo van Dijk tegen de Spanjaarden die in een thriller eindigde met een supertiebreak van 10-8 in de 3e set, een nipte nederlaag. Een staande ovatie van alle aanwezigen viel de spelers ten deel, hoog niveau padel met alles erop en eraan.

Speciale dank gaat uit naar Padel Club Finland (en de foto’s) voor de geweldige organisatie en de welkome ontvangst. Vanuit de NPB speciale dank voor de organisatie en begeleiding van de Nederlandse ploeg door Pjotr van Dalfsen en Paul Beduel. Op 18 februari vindt de volgende veteranen trainingsdag plaats bij Padel Dam in Amsterdam. Op naar het WK in Malaga!

Van boven naar beneden de veteranen 55+, 50+ en 45+.