Nederlandse primeur op Padel-WK

Voor het eerst in de geschiedenis hebben Nederlandse teams zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van het Wereldkampioenschap Padel, van 11 tot en met 17 november in Bilbao, Spanje. Twee van de drie koppels, gevormd door Marcel Bogaart/Coen Beltman en Berend Boers/Peter Bruijsten zijn door de in 2013 behaalde toernooiresultaten direct toegelaten tot het hoofdschema, bestaande uit 32 teams. Het derde team, Bart Mees/Joost Raamsdonk, zal via de pre-kwalificatieronde trachten het finaleschema te bereiken.

Norberto Nesi, bondscoach van het Nederlands Padelteam: “Dit is uniek. Padel is een jonge, snel groeiende sport in Nederland en het team traint hard, maar plaatsing voor het hoofdtoernooi van het Wereldkampioenschap is een historische gebeurtenis die we voor 2013 nog niet hadden voorzien. Het zal een hele opgave worden om de wedstrijden tegen sterke Argentijnse en Spaanse teams te winnen, maar bovenal is het een grote eer mee te mogen doen.”

De wedstrijden zullen gespeeld worden op een bijzondere locatie: het Frontón Bizkaia, een architectonisch meesterwerk, waarbinnen het grootste pelotastadion ter wereld huist (zie foto’s).