Zoals op deze website toegelicht, is de doelgroep van padel veel breder dan die van tennis en squash. Jong en oud, sportieve en minder sportieve mensen kunnen met plezier padel spelen. Daarnaast heeft tennis volgens velen zijn top bereikt en gaat deze sport geen nieuwe segmenten bereiken. Padel kan mensen aantrekken die bijvoorbeeld gefrustreerd raken door de dode spelmomenten bij tennis, of de hoge intensiteit van squash.

De installatie van padelbanen in bestaande sportcentra en verenigingen zal nieuwe sporters aantrekken. In vergelijking met tennis bevinden zich bij padel meer spelers per vierkante meter op de baan. Dit leidt uiteraard ook tot meer omzet per vierkante meter.

Padel is tot slot een jonge en dynamische sport die als voorbeeld binnen een vernieuwend sportaanbod veel aandacht en interesse genereert.

Wilt u meer weten? De Nederlandse Padelbond helpt u graag verder. Neem hier contact met ons of via pr@padelbond.nl. We informeren u graag, daarnaast hebben wij contacten met alle leveranciers van padelbanen en hebben we zowel sportieve als technische informatie beschikbaar. 

Tennis en-of sportleraren leiden we op tot padel coaches, er is een padelcircuit met ranking. Ook kunt u ons benaderen voor bijvoorbeeld een clinic met uw bestuur. Het lidmaatschap bedraagt €150 per padelbaan. U vindt hier de producten & diensten van de bond.