De Nederlandse Padelbond (NPB) is in november 2010 opgericht en sinds 2011 volledig functioneel.

De NPB is het overkoepelend lichaam dat zich bezighoudt met de organisatie en verbreiding van de padelsport in Nederland. Haar activiteiten zijn not-for-profit en worden bekostigd uit ledenbijdragen, sponsoring en giften. Wij onderschrijven van harte de leidraad voor ontwikkelingen binnen de georganiseerde sport van NOC*NSF, zoals uiteengezet in de Sportagenda 2012. 

Wie zijn wij? 

Norberto Nesi, voorzitter: Norberto groeide op in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en kwam daar al op jonge leeftijd in aanraking met de padelsport. In 2003 verhuisde hij naar Nederland, waar hij in 2007 opnieuw aan het spel verslingerd raakte toen de eerste Nederlandse padelbaan geopend werd. Sindsdien is hij vol passie en energie bezig met de verbreiding van padel in de Benelux.

Willem Best, competitie coördinator: Willem is sinds 2014 betrokken bij de padelbond en heeft vele jaren bestuurservaring bij de padelclub in Enschede. Speelt zelf een fanatieke padelbal, zit graag in de trein en volgt daar alle padel ontwikkelingen in Europa op de voet. Opvolger van Abel Gilsing als secretaris (2010-2014).Tevens competitie expert.

Peter Bruijsten, clubmanager en penningmeester: Peter dient de NPB als clubmanager, PR en sinds 2017 als penningmeester. Met een enorme passie voor padel werpt Peter zich op als bestuurslid sinds 2013.

Marcel Bogaart, secretaris: Marcel is een oud top-tennisser die zich volledig toelegt op padel. Heeft padel op de kaart gezet met verschillende initiatieven in Nederland.

René de Gruiter, sponsoring: René is verantwoordelijk voor sponsoring en legt u graag uit hoe padel u meer naamsbekendheid kan opleveren. Kijk voor meer informatie op de pagina voor bedrijven en sponsoren. Opvolger van Marcel Bogaart voor sponsoring (2013-2016).

Iwan ter Huurne, accommodatie adviseur: De technische man. Weet alles van tennis- en padelbanen. Iwan is te bereiken via accommodatie@padelbond.nl.

Marjolein Pronk: Onze communicatie deskundige.


Commissies
De NPB heeft daarnaast een jeugdcommissie (meer info volgt spoedig), een veteranen commissie, een NPB demo team commissie en een commissie van advies.

De leden van de commissie van advies zijn padelprofessionals die vrijwillig de ontwikkeling van padel in Nederland ondersteunen:

Lucas Eslava: Lucas was tussen 2008 en 2010 professioneel padelspeler, behorende tot de top 25 in de wereld. Hij is directeur van LyG Sports, een management- en exploitatiebedrijf van padelfaciliteiten in Spanje. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de padelwereld als speler, coach en manager.

Jorge Nicolini: Jorge wordt beschouwd als een van de goeroes van de padelsport. Sinds de jaren tachtig heeft hij strategieën, tactieken en technieken ontwikkeld die vandaag de dag de basisbeginselen van padel vormen. Voorheen professioneel padelspeler, tegenwoordig coach. Manager van padelfaciliteiten in Argentinië, instructeur en certificatie-expert bij de prestigieuze Argentijnse padelbond. In de laatste dertig jaar heeft hij meer dan 10.000 padelcoaches gecertificeerd.

De Nederlandse Padelbond is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder dossiernummer 51328763.