Uitnodiging voor 2 teams; deelname FIP100 te Milaan

Geplaatst 19 jul. 2017 07:13 door PR Padelbond   [ 29 sep. 2017 07:06 bijgewerkt ]
Voorzitter Norberto Nesi van de Nederlandse Padelbond (NPB) kondigt vandaag een overeenkomst aan met Lino Dell, directie van OKpadel te Milaan.

De overeenkomst houdt in dat twee hoog geklasseerde herenteams worden geselecteerd door de NPB om deel te nemen aan het FIP100 toernooi bij OKpadel te Milaan. Het toernooi, de 'Trofeo Ambrosiano I', vindt plaats van vrijdag 15 september tot zondag 17 september. De vliegreis en de overnachtingen worden vergoed door OKpadel Milaan (zie bijlage voor de voorwaarden).

De selectie criteria en condities om deel te nemen en Nederland te vertegenwoordigen zijn als volgt:
  1. De teams staan in de top 20 van de NPB ranking op www.padelbond.nl, gemeten op 1 augustus 2017.
  2. Geïnteresseerde teams dienen voor 5 augustus 2017 kenbaar te maken te willen deelnemen via voorzitter@padelbond.nl.
  3. Team 1 wordt automatisch geselecteerd op basis van het hoogst aantal punten per aangemeld team (voorbeeld: speler 1 telt 2100 punten + speler 2 telt 1750 punten = 3850 punten totaal).
  4. Team 2 zal handmatig worden toegewezen door de NPB op basis van een hoog potentieel voor verdere ontwikkeling, onafhankelijk van de ranking.
Met deze overeenkomst draagt de NPB bij aan de (technische) ontwikkeling van padel in Nederland door het toevoegen van ervaringen aan hoog geklasseerde spelers, welke als ambassadeur en rolmodel van de sport optreden, om andere padel liefhebbers te inspireren.

Update 08-08-17
De geselecteerde teams zijn:
Bram Meijer - ivm blessure vervangen door Joost Snellink
Peter Bruijsten

Kees-Jan Schuilenburg
Piet Koetsier

Update 29-09-17

Milaan, 22-09-2017
Vier Nederlandse spelers, 100 FIP-punten, een sterk deelnemersveld én Italiaanse improvisatie; de vier termen die het FIP-toernooi in Milaan goed samenvatten. Op uitnodiging van de Nederlandse Padelbond en op kosten van de organisatie OKPadel mochten 2 koppels van Nederland meedoen. Spelers uit België, Duitsland, Italië, Spanje, Litouwen, Argentinië en Mexico complementeerden het schema.

Maar voordat het toernooi van start kon gaan moest er eerst 1.040km gevlogen worden door het koppel Schuilenburg/Koetsier. Gezien het feit dat het koppel Bruijsten/Snellink slechts 1.022km hoefden af te leggen, gecombineerd met de vliegangst van Bruijsten, besloot dit koppel met de auto af te reizen naar Milaan.
Na een korte stop in Haus am See, waar een uiterst vriendelijke Duitser in een blauw gestreepte pyjama (met bijbehorende pantoffels) 's nachts de deur opende voor de heren, kwam de volgende dag ook dit Nederlandse duo tijdig aan in Milaan!

De mannen Schuilenburg & Koetsier maakten gebruik van de mogelijkheid om nog even de binnenstad van Milaan te bekijken en wisten zowaar nog wat sfeerbeelden te maken van een man met drie honden & een BMW-motor (de beelden zijn te bekijken via het Facebook-account van Schuilenburg).

16:00u vrijdag - tijd voor de eerste wedstrijd van Snellink/Bruijsten. Een stroef begin tegen een sterk Italiaan koppel maakte dat er drie sets voor nodig waren om het Italiaanse koppel aan de kant te schuiven. Een prima overwinning voor Nederland!

In de avond, na behoorlijke regenval & flinke vertraging, kon het koppel Schuilenburg/Koetsier aan de bak! Bruijsten/Snellink zaten op rij twee van de tribune 'pannetje' klaar voor de match. Een prachtige pot met prachtige rally's, emotie & top-padel volgde. Twee uur later stapten twee Oranje-mannen trots & blij van de padelbaan en lieten twee Italianen gedesillusioneerd achter! Oranje boven...

Na een goede nachtrust & een lekker ontbijt mochten Schuilenburg/Koetsier direct weer aan de bak! Een pot power-padel van onze Oosterburen maakten dat het eerste Nederlandse koppel uit het toernooi lagen.
Twee uur later mochten Bruijsten/Snellink nog proberen de Nederlandse eer hoog te houden. Na een snelle eerste set & een lange tweede set moest ook het tweede koppel zich gewonnen geven. Een snelle Italiaan gecombineerd met een ervaren Italiaan zorgden voor de uitschakeling van de laatste troef! De teleurstelling was groot, ook al stond deze ervaren Italiaan op het EK 2015 in Nederland ook al eens in de weg. Dit koppel won zondagmiddag het toernooi in Milaan.

Wat achterbleef voor de twee teams was een gezellige avond in Milaan voor het koppel Schuilenburg/Koetsier en een terugvlucht op zondag, terug naar het thuisfront.
Het koppel Bruijsten/Snellink trapte direct na de nederlaag het gaspedaal in om de 1.022km terug te rijden naar huis...

Een ervaring, mede mogelijk gemaakt door de NPB & Lino Dell van OKPadel, rijker & weer een afschrijving op de zomerbanden armer!

Viva padel! Fino al torneo successivo...

Auteur: Joost Snellink
Comments