Padel doet het uitstekend in Enschede. Ook dit jaar organiseerde TEZ, de tennis- en padelvereniging Enschede Zuid een prachtig Open Padeltoernooi. Organisatoren Willem Best en Erik Kuitert schreven het volgende verslag:

TEZ Open Padeltoernooi
"Van donderdag 20 tot en met zondag 23 september vond, onder prima weersomstandigheden, het derde TEZ Open Padel Toernooi plaats. Het deelnemersveld bestond uit 46 personen, waaronder helaas slechts drie damesteams.

Erg mooi was dat er naast een team van Ludica, één van Coronel Sports uit Huizen tevens een team uit Brussel mee deed, bestaande uit een Belgische international en een Argentijnse speler, die allen super enthousiast waren over het toernooi.

Bij de heren werd na de poulefase verder gespeeld in een verliezers- en winnaarsronde en de dames werkten een dubbele competitie af. Daarna volgden op zondagmiddag drie finales.

Harry & Marcel
In de verliezersronde wonnen bij de heren Harry van Hoogmoed en Marcel Penterman.
Bij de dames is 2012 echt het padeljaar van Heike Naafs en Marieke van der Meer geworden. In Juni werden ze samen TEZ Clubkampioen en nu wonnen ze het TEZ Open Toernooi in een finale tegen Heleen Jägers en Bea Olthof.

Heike & Marieke
De herenfinale was een prachtige partij padel op hoog niveau. De gebroeders Justin en Vincent Eleveld versloegen het team uit Brussel Julien Evrard (B) en Marco Spina (ARG) en wonnen derhalve na 2010 wederom samen de titel.

Vincent & Justin
De bekers voor de winnaars werden beschikbaar gesteld door ’t Hoen Enschede en voor de verloting werden prijzen ingebracht door onder andere Padel Benelux en Sportboulevard Enschede. Net als in 2011 had Padel Benelux een prijsvraag waarbij een mooi Vision padelracket gewonnen kon worden. In 2011 werd deze gewonnen door Louis Gerritsen en in 2012 door... Louis Gerritsen! Hoeveel geluk kun je hebben?

Toeschouwers & Shoarma
Last but nog least gaat veel dank uit naar Han Lei die heerlijke hapjes op de vrijdagavond gemaakt had en Theo Groot, die op zaterdag de barbecue en op zondag de broodjes shoarma verzorgd heeft. Tevens willen we alle barmedewerkers bedanken voor hun inzet!"

We kijken uit naar meer mooie padeltoernooien in Enschede in 2013!

Foto's: Robin Hoes